Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Μεγάλο θέμα ανοίγει απόφαση δημάρχου για απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων από κατάστημα

Όπως λέει στο Cyclades Voice ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, Μάκης Μαυρογιάννης, με βάση τη σχετική απόφαση για την παραχώρηση χώρου της πλατείας μετά από αιτήματα των επαγγελματιών όμορων καταστημάτων, στο συγκεκριμένο κατάστημα έχουν κατανεμηθεί 70 τ.μ. για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Στο ερώτημα γιατί τότε αφαιρέθηκαν όλα, ο κ. Μαυρογιάννης απαντά, ότι αυτό έγινε γιατί η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια από την αρχαιολογία.

Διευκρινίζει δε ότι το κατάστημα δεν έκλεισε, παρά μόνο αφαιρέθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα, καθώς και ότι η Δημοτική Κοινότητα δεν εμπλέκεται στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι οι υπόλοιποι επαγγελματίες της πλατείας διαθέτουν αυτή την άδεια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Δ.Κ. Νάξου, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με βάση το Ν. 1080/80, σύμφωνα με τον οποίο γίνονται δυο αυτοψίες στο χώροκατά τις οποίες επιβάλλεται και πρόστιμο και εφ΄όσον δεν υπάρξει συμμόρφωση ακολουθεί η απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, γλαστρών και οτιδήποτε υπάρχει στον κοινόχρηστο χώρο, καθώς και επιβολή νέου προστίμου.

Από την πλευρά του επαγγελματία, που ρωτήθηκαν σχετικά από το Cyclades Voice, αναφέρεται ότι η δικαιολογία του δημάρχου για την απόφαση που έλαβε είναι προσχηματική, αφού η αρχαιολογία έχει δώσει αναστολή των όρων που ζητεί για την πλατεία (απομάκρυνση κατασκευών και σκίαση της πλατείας με φυσικό τρόπο), μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.  Παράλληλα, αναφέρουν ότι μόνο μια επιχείρηση διαθέτει την άδεια από την αρχαιολογία και κατ’ επέκταση η ίδια ενέργεια θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί την ίδια στιγμή και σε άλλο κατάστημα που έχει τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία.

Τον επαγγελματία του καταστήματος Captain’s διαψεύδουν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος "Διογένης", που δηλώνουν στο Cyclades Voice, ότι διαθέτουν άδεια από την αρχαιολογία. Παράλληλα, μας κοινοποίησαν τρισέλιδο έγγραφο της αρχαιολογίας σχετικό με αίτημα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε τμήμα της πλατείας και είχε κοινοποιηθεί και προς όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες της πλατείας, το οποίο επισυνάπτεται στα ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ.

Την παραπάνω δήλωση, διαψεύδει ο ιδιοκτήτης του Captain’s, Βασίλης Κουτσογιαννάκης, που δήλωσε εκ νέου στο Cyclades Voice, ότι μέχρι τη στιγμή της δήλωσης, βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουλίου, ο "Διογένης" δεν διαθέτει άδεια από την αρχαιολογία.

Το ερώτημα πάντως που τίθεται, είναι: αν πράγματι η αρχαιολογία έχει αναστείλει τη σχετική απόφαση γιατί ο δήμαρχος προχώρησε στην απόφαση απομάκρυνσης των τραπεζοκαθισμάτων τη συγκεκριμένη στιγμή;

Αυτό όμως που σηματοδοτεί η συγκεκριμένη απόφαση και διαχέεται από στόμα σε στόμα από το πρωί της Πέμπτης είναι ότι με αυτή την πράξη ανοίγει ένα πολύ μεγάλο θέμα που αφορά την ίση και δίκαιη αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων από τις αρμόδιες αρχές.

Περιπτώσεις τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων, σε δρόμους ή πεζοδρόμια που είναι οφθαλμοφανώς παράνομες και ενέχουν κινδύνους, αν και έχουν καταγγελθεί και από επαγγελματίες για αθέμιτο ανταγωνισμό, δεν έχουν κατασταλεί, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από στελέχη του δήμου κατά το παρελθόν, όταν το Cyclades Voice είχε αναφερθεί στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου