Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί μετά την εκλογή νέων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ

Πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί μετά την εκλογή νέων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ - Κεντρική ΕικόναΠάνω από 30.000 μέλη και φίλοι εκτιμάται ότι ψήφισαν την Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ, στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα, σε όλη την επικράτεια, για την ανάδειξη εκπροσώπων στα νέα αποκεντρωμένα όργανα του Κινήματος, σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο.
Μάλιστα, παρατηρήθηκε αυξημένη συμμετοχή κυρίως σε Νομούς, όπου  δόθηκαν μεγάλες «μάχες» επικράτησης υποψηφίων που πρόσκεινται σε μια εσωκομματική τάση έναντι κάποιας άλλης, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις το Λεκανοπέδιο της Αττικής, Ά Θεσσαλονίκης  και Ηράκλειο Κρήτης.  

Οι διαδικασίες κύλησαν ομαλά,  δεν υπήρξαν προβλήματα, ενώ  το σύνολο σχεδόν των οργανώσεων κινήθηκε με βάση τις σχετικές εγκυκλίους που είχαν αποσταλεί από τον Γραμματέα του κόμματος, Στέφανο Ξεκαλάκη.
Ως προς τους εσωτερικούς συσχετισμούς, η εικόνα που διαμορφώνεται, σύμφωνα με στελέχη των επιτελείων, είναι η εξής:
Από την πλευρά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, στελέχη του επιτελείου της, εκφράζουν μεγάλη  ικανοποίηση. Χωρίς να δίνουν ακριβή αριθμό, υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να εκλέξουν την πλειοψηφία σε σημαντικό αριθμό νομαρχιακών επιτροπών, ενώ όσο αφορά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, πληροφορίες αναφέρουν ότι κέρδισαν την Νότια Αθήνα (Β1), Βόρεια (Β2) και τη Β Πειραιά.
Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα δηλώνει και η πλευρά που πρόσκειται στον πρώην Γραμματέα και νυν ευρωβουλευτή της Ελιάς Νίκο Ανδρουλάκη. Στελέχη του επιτελείου του κάνουν λόγο για 25 – 27 νομαρχιακές επιτροπές, στις οποίες αναμένεται να εκλέξουν δικό τους γραμματέα, μεταξύ των οποίων, η Β3 (Δυτικά προάστεια),  Ανατολική Αττική,  Α Αθήνας, Μαγνησία, Κιλκίς, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ηράκλειο κ.α
Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία και η εκλογή, σε οργανώσεις της Β Αθήνας, στελεχών που διατηρούν στενή σχέση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτή της συγκεκριμένης περιφέρειας Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας. 
Ο  βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σύμφωνα με στελέχη του επιτελείου του, αναμένεται να εκλέξει Γραμματέα σε 8 με 9 νομαρχιακές επιτροπές, ανάμεσα στις οποίες, Κορινθία, Ηλεία, Αρκαδία, Λάρισα κ.α  
Τέλος, δεν έλειψαν και οι υποψηφιότητες που δεν εντάσσονται σε κάποιον εσωτερικό συσχετισμό, οι οποίες σε αρκετές νομαρχιακές επιτροπές ενδέχεται να αποτελέσουν και τον ρυθμιστικό παράγοντα στην εκλογή του Γραμματέα της οργάνωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου