Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ. Η ΑΔΑ κατόπιν απειλής σας εφαρμόζει την νομιμότητα. Ν. ΜΑΪΤΟΣ ."Με βάση τις αποφάσεις που ακυρώνονται, θα περίμενε κανείς να έχετε έλθει σε παραιτήσεις. Έχετε βάλει σε περιπέτειες το δήμο. Θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητούσατε μια συγνώμη από τους πολίτες...".

marg mait 3Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τρίτη 28 Ιουνίου αφού οι τόνοι ανέβηκαν σε αρκετά θέματα, με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή και αντίστροφα.
Μάλιστα, προτού ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πήρε φωτιά η αίθουσα με την κόντρα δημάρχου Μαϊτού που ξέσπασε με αφορμή τις ακυρώσεις αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

"Θα έπρεπε να παραιτηθείτε"
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός ζητώντας το λόγο, προτού ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στις ακυρώσεις τριών αποφάσεων από την ΑΔΑ "αφού δεν ψηφίστηκε έγκαιρα ο προϋπολογισμός του δήμου".

"Το να ακυρώνονται τέτοιες αποφάσεις όπως οι εργολαβίες κατακαλόκαιρα, είναι ευθύ χτύπημα στο δήμο και τη δημοτική αρχή" σημείωσε ο κ. Μαϊτός και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχουν για τους δημότες. "Πάνε πίσω οι διαδικασίες για την ύδρευση και αποχέτευση αλλά και τις χημικές τουαλέτες. Δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Ποια είναι η απάντηση σας; Γιατί άργησε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός;" σημείωσε. Το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός ο οποίος σε έντονο ύφος απάντησε στον κ. Μαϊτό "που βρήκε γραμμένο ότι φταίει ο προϋπολογισμός".
"Γελάει ο κόσμος μαζί σας κ. Μαϊτέ" σημείωσε ο Δημήτρης Λιανός, με τον Νίκο Μαϊτό να ζητάει από τη δημοτική αρχή να παραιτηθεί.
"Με βάση τις αποφάσεις που ακυρώνονται, θα περίμενε κανείς να έχετε έλθει σε παραιτήσεις. Έχετε βάλει σε περιπέτειες το δήμο. Θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητούσατε μια συγνώμη από τους πολίτες...". 


"Πάτε και απειλείτε τους υπαλλήλους της ΑΔΑ"
Το λόγο πήρε -φανερά εκνευρισμένος- ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης ο οποίος ξέσπασε ενάντια στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο κατέστησε υπεύθυνο για τις ακυρώσεις των αποφάσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι "ο φόβος και ο τρόμος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου".

"Την ευθιξία να παραιτηθείτε θα έπρεπε να την έχετε εσείς κ. Μαϊτέ. Ποτέ ο δήμος δεν είχε προβλήματα με την ΑΔΑ. Δύο άτομα μόνο μπαινοβγαίνουν εκεί και καταγγέλλουν. Μαϊτός και Λεβογιάννης. Εσείς πάτε και απειλείτε τους υπαλλήλους -και το λέω δημόσια- και τα κάνουν αυτά. Είστε ο φόβος και ο τρόμος στην ΑΔΑ. Σαμποτάζ στη Νάξο κάνετε και βάζετε μπουρλότο στο δήμο με τη συμπεριφορά σας. Εσείς να παραιτηθείτε! Εσείς ξέρετε πολύ καλά από απειλές... λόγω της δουλειάς σας... Απειλεί ο κ. Μαϊτός ότι θα ακυρωθούν κι άλλες αποφάσεις, επειδή το ξέρει, γιατί ετοιμάζεται να κάνει κι άλλες καταγγελίες".
Αμέσως μετά ακολούθησαν κι άλλες κόντρες σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συνεδρίαση και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, προχώρησε στην ανακοίνωση του πρώτου θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης...

1 σχόλιο:

  1. Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδειξε ότι όλα είναι δυνατά. Ακόμα και να ξεπεράσει ο Μαργαρίτης σε αθλιότητα τον Μαργαρίτη. Αναβάθμισε τόσο πολύ το δημοτικό και πολιτικό λόγο, που, αντί να απαντά στην ουσία για την έλλειψη νομιμότητας των πράξεών του, τα έβαλε με το Μαϊτό που... εκβιάζει και τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που...εκβιάζονται απ' αυτόν. Έχω την εντύπωση ότι έμπλεξε άσχημα ο δήμαρχος. Ξέφυγε από την πολιτική κριτική και τώρα έχει και ποινικό ενδιαφέρον η υπόθεσή του. Ο...Διόνυσος να βάλει το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου