Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Αλλιώς θα καταλήξουμε να πιστεύουμε ότι φταίει ο...Χατζηπετρής, που λέει και το τραγουδάκι.

Μέχρι πέρσι τέτοια εποχή για την κρίση έφταιγε το "παλιό πολιτικό σύστημα" και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει να το βάλει στο χρονοντούλαπο και να διώξει την κρίση. 
Τώρα που και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μέρος της κρίσης και δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ διαφορετικό από τους "παλιούς", φταίει "όλο το πολιτικό σύστημα".
 Ετσι λένε και γράφουν οι περισσότεροι ΣΥΡΙΖΑίοι, φίλοι και μη. Για να μην πουν ευθαρσώς ότι τώρα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, φίλοι μου, οι ευθύνες δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Σε κάθε συγκυρία φταίει κάποιος συγκεκριμένα. Δηλαδή, αν τη διετία 2007-2009 ο Καραμανλής δεν απογείωνε το έλλειμμα(από 6% που έλεγε, το πήγε στο 15%).
Αν μετά ο Παπανδρέου δεν πίστευε ότι "λεφτά υπάρχουν". Αν αμέσως μετά ο Σαμαράς δεν παρίστανε τον αντιμνημονιακό. 

Και, τέλος,αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχανε ολη την πρώτη κυβερνητική θητεία του πότε με τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη και πότε με τις ρωσικές φαντασιώσεις του Λαφαζάνη(αλήθεια, θυμάται κανείς εκείνα τα πέντε δισεκατομμύρια που θα μας έδινε ο Πούτιν-καλώς τον!), μήπως σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα;
Οι ευθύνες, λοιπόν, είναι κάθε φορά συγκεκριμένες(σήμερα είναι του ΣΥΡΙΖΑ και όχι, τάχα μου, "ολου του πολιτικού συστήματος"). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου