Τρίτη 3 Μαΐου 2016

το ΔΝΤ άνοιξε τα χαρτιά του στον Ευκλείδη Τσακαλώτος και τον Γιώργο Χουλιαράκη με προτάσεις που τους έκαναν να… παγώσουν,

Ξεκάθαρη προτίμηση για μέτρα αυτόματης και σίγουρης περικοπής κρατικών δαπανώναπαιτεί πολύ ορθά να περιληφθούν στο πακέτο των μέτρων –κάβα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Πρόκειται για μέτρα που η κυβέρνηση γνωρίζει πως αν φέρει, έστω και προληπτικά, για ψήφιση στη βουλή ισοδυναμούν με πολιτική αυτοκτονία και άμεση δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ είναι κατά κύριο λόγο ένας τεχνοκρατικός μηχανισμός και γνωρίζει ότι μόνο η περικοπή κρατικών δαπανών θα έχει άμεση και θετική επίπτωση στην προσπάθεια για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του τρίτου ελληνικού προγράμματος, επιμένει στο να ληφθούν μέτρα περιορισμού της κρατικής δαπάνης σε συνδυασμό με περιορισμένα φορολογικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr, το ΔΝΤ άνοιξε τα χαρτιά του στον Ευκλείδη Τσακαλώτος και τον Γιώργο Χουλιαράκη με προτάσεις που τους έκαναν να… παγώσουν, εάν κανείς αναλογιστεί τις ιδολογικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ζήτησαν να περιληφθούν στο πακέτο:
– μειώσεις στη μισθολογική δαπάνη του δημοσίου με παρεμβάσεις σε όλο το φάσμα του μισθολογίου αλλά και στα ειδικά μισθολόγια
 μείωση του προσωπικού στο δημόσιο ακόμη και με απολύσεις
– πάγωμα όλων των προσλήψεων
– οριζόντια περικοπή των κύριων συντάξεων
– οριζόντια περικοπή των επιχορηγήσεων στις ΔΕΚΟ
Είναι βέβαιο πως τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ αποτελούν μονόδρομο για μια ισοπεδωμένη χώρα, στην οποία ότι έχει απομείνει από την ελεύθερη οικονομία χρησιμοποιείται για να διατηρήσουν τα προνόμια τους οι κρατικοδίαιτες συμμορίες.
Οι οποίες, για να μην το ξεχνάμε, αποτελούν και τα μόνα εκλογικά «πελατάκια» που απέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου