Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.....Προστατεύστε το στομάχι σας με …φράουλες!

Μήπως ανησυχείτε για το στομάχι σας μετά από μια νύχτα υπερβολικής χρήσης αλκοόλ; Νέα έρευνα επιστημόνων καταλήγει στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση φράουλας, πριν την χρήση οινοπνευματωδών ποτών, μπορεί να βοηθήσει στη προστασία του στομάχου.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα μπορεί να αποτρέψει τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ από τα προβλήματα που δημιουργεί στη βλεννογόνο του στομάχου.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ανοικτής πρόσβασης περιοδικό PLoS ONE, διαπίστωσε πως οι φράουλες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων γαστρικών ασθενειών και να συμβάλλουν στη βελτίωση της θεραπείας των ελκών του στομάχου.
Για τη μελέτη αυτή οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 2 ομάδες ζώων και διαπίστωσαν πως τα ζώα που είχαν φάει εκχύλισμα φράουλας για 10 ημέρες πριν από τη χρήση αλκοόλ, είχαν υποστεί πολύ λιγότερες ζημιές και έλκη στη βλεννογόνο του στομάχου τους, από τα ζώα που δεν είχαν καταναλώσει φράουλες.
Η Δρ Σάρα Τουλιπάνι, ερευνήτρια από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και συν-συγγραφέας της μελέτης δήλωσε: «Τα θετικά αποτελέσματα της φράουλας δεν συνδέονται μόνο με την αντιοξειδωτική της δράση και την υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις, αλλά και στο γεγονός ότι ενεργοποιούν αντιοξειδωτικές άμυνες και ένζυμα στο οργανισμό μας».
Ο Δρ. Μαουρίτσιο Μπατίνο, συντονιστής της ερευνητικής ομάδας από το Πολυτεχνείο Marche στην Ιταλία, δήλωσε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κατανάλωση φράουλας θα μπορούσε να βοηθήσει το στομάχι μας από γαστρεντερολογικά προβλήματα».
Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι ενώσεις που βρίσκονται μέσα σε φράουλες θα μπορούσαν να είναι η απάντηση για νέες θεραπείες για την καταπολέμηση του έλκους του στομάχου, καθώς και άλλων ασθενειών του σήμερα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
Πηγή: ygeiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου