Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟ ΘΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΟΒΕΛΙΑ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Καιρός - Πάσχα 2016: Με τι καιρό θα κάνουμε Ανάσταση - Η πρόβλεψη από τον Τάσο ΑρνιακόΜε καλό καιρό θα κάνουμε Ανάσταση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος και το ψήσιμο του οβελία θα γίνει υπό ιδανικές συνθήκες.
Με ανοιξιάτικο καιρό θα εορταστεί φέτος το Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.
AdTech Ad
Το Μεγάλο Σάββατο (30/04) περιμένουμε αραιές νερώσεις, με μικρή πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες στα ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Καρπάθιο 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 έως 27 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Με τι καιρό θα σουβλίσουμε αρνί

Αραιή συννεφιά, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και λίγοι βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, το ψήσιμο του οβελία θα ολοκληρωθεί κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, αλλά το μεσημέρι και τα απόγευμα από τα δυτικά και βόρεια περιμένουμε αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν, οπότε και θα βρέξει κυρίως στα βόρεια σύνορά μας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Οι βροχές αυτές θα επεκταθούν το βράδυ στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι βοριάδες θα φτάσουν στα 3 με 5 στα νότια πελάγη, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 12 έως 25, στα κεντρικά από 13 έως 27 και στα νησιά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Με έντονα καιρικά φαινόμενα η επιστροφή των εκδρομέων
«Εχθρός» των εκδρομέων που θα επιστρέψουν στις μεγάλες πόλεις φαίνεται πως θα είναι ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη του Πάσχα έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα.
Αναλυτικά, κυρίως την Τρίτη του Πάσχα αναμένονται βροχές που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και ενδεχομένως να υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν περισσότερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 10-22 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Γι αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις στους δρόμους και κυρίως στην επιστροφή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Μεγάλο Σάββατο
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικού βορειοανατολικοί τοπικά εως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 09 εως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα οριενά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 εως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 εως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ βορειοανατολικοί.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 εως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ καιστα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 εως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατα περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 εως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 εως 20 βαθμούς Κελσίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/692374/kairos-pasxa-2016-me-ti-kairo-tha-kanoyme-anastasi-h-provlepsi-apo-ton-taso-arniako#ixzz47IVfIzHg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου