Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επιστροφή στην καθημερινότητα και τώρα «τρέχουν» για μέτρα και προσφυγικό

Φωτογραφία: Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΝα απεγκλωβιστεί από το πολιτικό αδιέξοδο διαρκείας, στο οποίο έχει περιπέσει η κυβέρνηση, τονώνοντας, παράλληλα,το ηθικό των βουλευτών του, επιχείρησε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός, ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία.
Το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για την έκβαση της κοινοβουλευτικής μάχης. Όπως, μάλιστα,δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος στο iefimerida.gr, «δεν πήραμε απαντήσεις επί της ουσίας». Και μας επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να μιλήσει για την… ταμπακέρα και να τοποθετηθεί στις τρεις πολιτικές πρωτοβουλίες κατά υποθέσεων διαφθοράς που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ένα ψέμα για να παίξουν τα κανάλια
Με φόντο δε τις κατηγορίες Μητσοτάκη ότι ο τρίτος από τον κύκλο των εκβιαστών είναι συνεργάτης του κ. Τσίπρα,κυβερνητικές πηγές δήλωναν τις πρώτες πρωινές ώρες:" ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε το ρόλο του συκοφάντη μόνο και μόνο για να έχει να πει ένα ψέμα (που κατά παραγγελία του) θα παίξουν τα κανάλια".
Τρέχουν για την αξιολόγηση
Από σήμερα, πάντως, οι προβολείς στρέφονται ξανά στη σκληρή καθημερινότητα και στην επερχόμενη φοροκαταιγίδα σε μια προσπάθεια να βγει ο λογαριασμός του μνημονίου. Το προσεχές Σάββατο, 2 Απριλίου, επιστρέφουν επί ελληνικού εδάφους οι εκπρόσωποι των θεσμών και η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ξεκινά.

Πηγές, ωστόσο, που έχουν άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, αναφέρουν στο iefimeirda.gr, πως «είναι δύσκολος ο στόχος να έχουμε κλείσει μέχρι τις 15 Απριλίου», φέρνοντας ως επικρατέστερη ημερομηνία αυτήν της 22ας Απριλίου. Ημέρα που συνεδριάζει και το Eurogroup, με την Αθήνα να ελπίζει σε συνολική λύση.

«Μασάζ» στους βουλευτές 
Με δεδομένες τις ενστάσεις που καταγράφονται στους κόλπους των βουλευτών -κυρίως από την πτέρυγα των «53»που, τελευταία, φαίνεται να επαναδραστηριοποιούνται-, αλλάκαι των κομματικών στελεχών, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Αβέβαιο παραμένει κατά πόσο η νέα συμφωνία και οι εκτιμήσεις για επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία αλλά και για τις διαδικασίες εξπρές στην αξιολόγηση των αιτήσεων ασύλου, είναι σύμφωνες με τις διεθνείς συμβάσεις. Όπως διευκρίνισε, πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στο νομοσχέδιο αυτό δεν υπάρχει αναγνώριση της Τουρκίας ή άλλης χώρας ως «ασφαλούς τρίτης χώρας».

Μένει ο Μουζάλας
Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής,Γιάννης Μουζάλας, είναι αυτός που θα ενημερώσει αύριο το μεσημέρι τους βουλευτές της κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω. Άλλο ένα στοιχείο, που συνηγορεί στην παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα. Αν και χθες βράδυ στη Βουλή έγινε φανερό ότι ο κ. Καμμένος δεν επιμένει στην αποπομπή του καθώς μίλησε για «λεκτικό λάθος» από τον κ. Μουζάλα.

Όπως, άλλωστε, είχε τονίσει νωρίτερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος «η θέση της κυβέρνησης είναι εκφρασμένη», ενώ επίκειται και η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου «για τα περαιτέρω» που θεωρείται σίγουρο ότι θα έχει αίσιο τέλος… Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, μάλιστα, δεν απέκλειαν η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί ακόμα και σήμερα ή μέσα στις επόμενες ώρες.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου