Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ένα «πάρτι» δηλώσεων

Πότε ο ένας το μακρύ του. Πότε ο άλλος το κοντό του. Δεν περνάει ημέρα, που να μη βρεθεί κάποιος, που να εκστομίσει κάτι το παράδοξο, κάτι το τραβηγμένο, κάτι το εξωφρενικό. Και δόξα τω Θεώ δεν είναι λίγοι οι κουζουλοί στον τόπο μας. Δεν βαριέσαι, κάποιος μπορεί να σκεφθεί, και αυτοί είναι χρήσιμοι και οι «λόξες» τους είναι χρήσιμες. Κάτι σαν το αλατοπίπερο της καθημερινότητάς μας.
Μόνο, που αυτοί που μας απασχολούν, δεν είναι και τόσο τρελοί. Μάλλον περνιούνται και για έξυπνοι. Και παίζουν ρόλους. Και είναι και παράγοντες. Στην πραγματικότητα ή στην φαντασία τους. Οπωσδήποτε, όμως, είναι υπερτιμημένοι.

Προχθές και χθες στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι. Σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τους «επενδυτές» του Μάρδα. Του γνωστού αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών. €250.000 η ταρίφα. Χωρίς να ελέγξουμε και πολλά - πολλά. Κάτι τέτοια να μάθουν για μας οι Ευρωπαίοι και, αυτή τη φορά, δεν θα κλείσουν τα σύνορα. Θα κλείσουν τις τράπεζες. Και τα εμβάσματα στο εξωτερικό δεν θα μεταφέρονται on line. Με τον αραμπά θα τα στέλνουμε.
Χθες «χτύπησε» άλλος βουλευτής. Δεν έχει πρόβλημα να λεηλατήσουν οι Σκοπιανοί το όνομα Μακεδονία. Αυτός, ευτυχώς, δεν απέδωσε το ολίσθημά του σε γκάφα. Όπως ο Μουζάλας. (Μεταξύ μας, έχασα κάθε καλή γνώμη γι’ αυτόν. Και ο λόγος είναι απλός. Ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος, όπως ο Μουζάλας, δεν κάνει το ίδιο λάθος μέσα σ’ ένα μήνα). Και ο χθεσινός Βουλευτής επέμεινε στο λάθος. Και, για να μην μπερδευτούμε εμείς, αφού «την έπεσε» στη Νέα Δημοκρατία, μας υποχρέωσε να ξαναδιαβάσουμε την αρχική του δήλωση. Για να βεβαιωθούμε ότι σωστά είχαμε καταλάβει από την αρχή αυτά που είπε.
Προβληματίζομαι… Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του τι έχουνε στο μυαλό τους; Να μας διασκεδάζουν ή να μας εξοργίζουν; Πάντως, για να μας κυβερνήσουν… Μάλλον, δεν το έχουν αποφασίσει. Δεν έχουν ταυτότητα. Πολιτική και ιδεολογική. Δεν έχουν στρατηγική. Και προγραμματικά σχέδια.
Νομίζουν, φαίνεται, πως έτσι βολεύονται. Μόνο που εμείς να τους το πούμε καθαρά. Δε βολευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου