Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τσίπρας: Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ Σε πολύ υψηλούς τόνους άνοιξε ο πρωθυπουργός τη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

tsipras-eksetastiki-epitropi-gia-ta-daneia-se-kommata-kai-mmeΣε πολύ υψηλούς τόνους άνοιξε ο πρωθυπουργός τη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη
«Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που μου έδωσαν την εξαιρετική ευκαιρία να προκαλέσω αυτή τη συζήτηση» είπε με ειρωνική διάθεση για να προσθέσει: Η Ν.Δ. εθεώρησε ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει θόρυβο σε αγαστή συνεργασία με κάποια από τα μέσα της διαπλοκής ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για θράσσος και αλαζονεία». «Μέσα στην βιασύνη και την αλαζονεία σας δεν σκεφτήκατε ότι με αυτόν τον τρόπο μόνοι σας ανοίγετε το Κουτί της Πανδώρας. Θα ειπωθουν πολλά και μαζεμένα.» πρόσθεσε απευθυνόμενος στη ΝΔ

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα προβλήματα της δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι «αποκαλύπτεται ένα χάος που αν δεν είναι σκοπίμως δημιουργημένο είναι σκοπίμως αφημένο». «Θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να αναπαράξουν τις τακτικές του παρελθόντος ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Θα αξιοποιήσουμε κάθε μεσο για να αποδίδεται δικαιοσύνη και να είναι τυφλή» πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας , αναφερόμενος στην συνομιλία Παπαγγελόπουλου με την Εισαγγελέα Τσατάνη και στις καταγγελίες περί παρέμβαση του αν. Υπουργού δικαιοσύνης, διερωτήθη πως έφτασαν στην κυρία Τσατάνη οι δικογραφίες για την υπόθεση Βγενόπουλου.
«Θράσος να μιλάτε εσείς για παρέμβαση στη δικαιοσύνη» είπε ο πρωθυπουργός, παραθέτοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, που όπως είπε αποτελούν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα δάνεια που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για θαλασσοδάνεια που δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν και συμπλήρωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες από αυτούς που έδωσαν τα δάνεια είτε σε κόμματα είτε «χρεοκοπημένους μιντιάρχες». «Τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των δανείων αυτών» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι η Επιτροπή θα έχει συντάξει το πόρισμά της έως τα τέλη Μαϊου.
Ο κ. Τσιπρας μίλησε για ένα σύστημα παραεξουσίας που θέριεψε την τριετία της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και έκανε λόγο για παραλείψεις και ολιγωρίες, κάνοντας αναφορά στη λίστα Λαγκάρντ και στη λίστα Μπόργιανς.
«Η υπόθεση Παπασταύρου σύμβολο ξεπεσμού του παλαιού πολιτκού συστήματος» είπε ο κ. Τσίπρας για τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Γιατί καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για στενές σχέσεις της ΝΔ με το κύκλωμα των εκβιαστών και κάλεσε τη ΝΔ να δώσει εξηγήσεις αντί να καταθέτει αγωγές.
Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με τη Ζίμενς, με την συγκρότηση ειδικής επιτροπής στην οποία κάλεσε να συμμετάσχει και ο κ. Μητσοτάκης. «Σας καλώ κ. Μητσοτάκη να συμμετάσχετε. Άλλωστε οι σχέσεις σας με πρόσωπα μπορεί να φανούν χρήσιμες» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου