Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Άσυλο… με 250.000 € !

Σ’ ένα βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε και φέρει την υπογραφή των Σόϊμπλε (Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας) και Σαπέν (Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας), αναφέρονται ανατριχιαστικά πράγματα. Τα ψέματα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών. Του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών. Οι γελοίες κολακείες των εκπροσώπων της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τους ξένους Υπουργούς Οικονομικών.
Θα διερωτηθεί ο προσεκτικός αναγνώστης. Γιατί να τους πιστέψουμε αυτούς τους δύο ξένους ; Και μέχρι στιγμής οι δικοί μας δεν έχουν προλάβει να τους διαψεύσουν.

Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ απλά. Οι ξένοι πολιτικοί δε λέγουν εύκολα ψέματα. Και όταν καμία φορά το τολμήσουν και πιθανολογηθεί ότι έχουν καταφύγει σε κάποιο ψέμα, παραιτούνται ή υποχρεώνονται σε παραίτηση. Το σκόπιμο ψέμα στη δημόσια ζωή των άλλων χωρών θεωρείται βαρύτατο ατόπημα.
Και μετά ; Μα, όσα ισχυρίζονται οι δύο αυτοί ξένοι πολιτικοί έχουν διασταυρωθεί και επιβεβαιωθεί από πολλές άλλες πηγές.
Η χθεσινή τηλεοπτική πρόταση του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών να δώσουμε άσυλο στους πλούσιους Σύριους, αρκεί να αγοράσουν ακίνητο ή ακίνητα με αξία άνω των 250.000 ευρώ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κυβερνητικής πολιτικής.
Μία σαχλαμάρα. Όπως εκείνη της Τασίας που προέτρεπε τους μετανάστες να λιάζονται στις πλατείες μας. Και, παρά το θόρυβο που είχε ξεσηκώσει από τότε, αυτή επιμένει.
Πριν μιλήσουν δεν το έχουν σκεφθεί. Δεν το έχουν συζητήσει. Δεν υπάγεται σε κάποιο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής. Είναι βέβαιο ότι ο κ Μάρδας το σκέφτηκε μόνος του. Δεν το συζήτησε με κανέναν. Ούτε με τον Υπουργό Εξωτερικών. Ούτε με τον Υπουργό Ανάπτυξης. Και φυσικά ούτε με τον Πρωθυπουργό. Ευτυχώς γι’ αυτούς. Για φανταστείτε να έχει συμβεί το αντίθετο.
Φυσικά για όλα αυτά φταίει ο Τύπος και η διαπλοκή. Άλλωστε, αυτό δεν πρότειναν στο Σόϊμπλε ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας ; Αυτοί να ασχοληθούν με την ‘κάθαρση’. Και οι Γερμανοί με τα οικονομικά μας ! Και τη λιτότητα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου