Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

: Αυτοψία Μητσοτάκη στη Λέσβο -«Οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση»

Αυτοψία Μητσοτάκη στη Λέσβο -«Οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση» [εικόνες]Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε για το προσφυγικό. 
Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύει και ο υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Στη ΝΔ χαρακτηρίζουν το προσφυγικό ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας και  θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε γρήγορα στην κατασκευή των hotspot, υποτιμώντας  το όλο θέμα. Ενδεικτικά είναι τα tweets του κ. Μητσοτάκη από τη Λέσβο μέσω των οποίων  εξαπέλυσε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης γράφοντας στο Twitter ότι η
«κατάσταση στο προσφυγικό επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης» και ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τα hotspots, σημειώνοντας ότι «η κατασκευή απο μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα».
Η αυτοψία Μητσοτάκη
Αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το κέντρο προσφύγων στο Καρά Τεπέ.
Μπήκε μάλιστα σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα οικήματα , στο οποίο διαμένουν μέχρι και δέκα άτομα και ρώτησε να μάθει ειδικά για τους κανόνες υγιεινής. 
Στο κέντρο μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 1600  πρόσφυγες, αφού πρώτα τακτοποιηθούν,  με μέσο όρο παραμονής τέσσερις μέρες 
Επόμενος σταθμός το κέντρο υποδοχής στη Μόρια ...εκεί όπου οι πρόσφυγες ταυτοποιούνται μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μάλιστα με πρόσφυγες που μόλις είχαν φτάσει στη χώρα μας 
Ο Κυριάκος Μητσοτακης άκουσε και τα παράπονα κατοίκων της περιοχής, που διαμαρτύρονται για την κοπή αιωνόβιων δέντρων προκειμένου να κατασκευαστεί το κέντρο 
Το απόγευμα θα συμμετάσχει κσε ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του έστειλε μήνυμα τόσο προς την κυβέρνηση την οποία κάλεσε  να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει, όσο και προς τους  Ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι δεν πιέζουν την Τουρκία να κάνει πράξη τα όσα έχει δεσμευθεί.  
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους και δεν έχουν πιέσει την Τουρκία όσο θα έπρεπε , κάτι που όμως δεν αποτελεί άλλοθι για την ολιγωρία που έχει επιδείξει, όπως τονίζει, και η ελληνική κυβέρνηση. 
Τον κ. Μητσοτάκη στην Μυτιλήνη συνοδεύουν ο αρμόδιος τομεάρχης Βασίλης Κικίλιας, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης . 
Η σημερινή επίσκεψη, αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό. Στις 15 Φεβρουαρίου  θα μιλήσει για το θέμα αυτό  στους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε. Τους οποίους έχει καλέσει σε πρόγευμα εργασίας.
Θα είναι η πρώτη κίνηση  προς το εξωτερικό, μερικά  μόλις 24 ωρα πριν από την συμμετοχή του κ.Mητσοτακη στην σύνοδο κορυφής του EΛΚ στις 18 του μήνα όπου κ θα έχει διμερείς επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους. 
Στην ΝΔ  χουν αποφασίσει ότι  στο συγκεκριμένο ζήτημα θα πορευτούν πάνω σε μια εθνική γραμμή, σημειώνοντας ότι  το θέμα έχει εθνική διάσταση και δεν μπορεί να μπει σε μικροκομματική λογική. Τονίζουν μάλιστα ότι η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή των hot spot έγινε, εκ των πραγμάτων, αναγκαία λόγω των κυβερνητικών καθυστερήσεων.


Πηγή [εικόνες] | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου