Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελλάδα γίνεται πάρκινγκ με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, η οποία θα γίνει ένα τεράστιο πάρκιγκ.

Οι εικόνες με τα καραβάνια προσφύγων στις εθνικές οδούς, στους καταυλισμούς και στα hotspots μπορεί να συγκλονίζουν, ωστόσο μπορεί να γίνουν μόνιμες εικόνα και καθημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Την ώρα που οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται αμείωτες οι χώρες του λεγόμενου Βαλκανικού διαδρόμου,  Σκόπια,  Αυστρία, Σλοβενία, Σερβία και Κροατία προχώρησαν στην ουσία σε « σφράγισμα» των συνόρων του επιτρέποντας τη διέλευση μόνο σε 580 ανθρώπους ημερησίως.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, η οποία θα γίνει ένα τεράστιο πάρκιγκ. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτοντας με νόημα ότι  «το όραμά μας δεν είναι να γίνουμε επιδοτούμενοι συνοριοφύλακες της Ευρώπης».

 Η χρήση της λέξης «επιδοτούμενοι» δεν είναι ασφαλώς τυχαία.  Η Κομισιόν υπολόγισε σε 25.000 τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια ανακοινώνοντας ότι δημιουργείται μηχανισμός για την αντιμετώπισή της κρίσης. Την ίδια ώρα, σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα WSJ αξιωματούχος της ΕΕ σημείωνε ότι «η Ελλάδα δεν θα πάθαινε και τα χειρότερα αν αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες»

Σφραγίζουν τα σύνορα οι χώρες του Βαλκανικού διαδρόμου       

 Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της σλοβενικής αστυνομίας,οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα. 
Οι αστυνομικοί αρχηγοί είναι «υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν», ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή δήλωσή της.

Σχεδιο εγκλωβισμού των προσφύγων

Η Κομισιόν επανέλαβε  ότι έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα με μαζική αποστολή βοήθειας, μετά και το κύμα δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο.
«Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, “ένα μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας” έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα», σημείωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.
Όπως πρόσθεσε, η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμήυπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ δύο και τριών χιλιάδων.
Επιπροσθέτως, χαιρέτισε τη δέσμευση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Guardian σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
Σχέδιο Β είναι έτοιμη να εφαρμόσει η ΕΕ, εγκλωβίζοντας τους μετανάστες στην Ελλάδα καθώς θεωρούν ότι θα ήταν πιο διαχειρίσιμη η κρίση από ό, τι να εγκλωβιστούν στις φτωχότερες χώρες των Βαλκανίων, αποκαλύπτει η WSL. Οπως σημειώνεται η ΕΕ ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για να τα δώσει στην Ελλάδα, με τον Γιούνκερ να έχει ήδη προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στον Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου