Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Επικοινωνία Λιού-Τσίπρα: Τι είπαν για αξιολόγηση-προσφυγικό Τηλεφωνική επικοινωνία Λιού-Τσίπρα. Μίλησαν για μεταρρυθμίσεις, αξιολόγηση και προσφυγικό

epikoinwnia-liou-tsipra-ti-eipan-gia-aksiologisi-prosfugikoΜετά τις κατ΄ιδίαν επαφές του με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο του Eurogroup για την Ελλάδα, ο Τζακ Λιου συνομίλησε σήμερα και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, οι κύριοι Λιου και Τσίπρας συζήτησαν την σημασία για την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς να ολοκληρώσουν την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εγκαίρως.
Παράλληλα, ο κ. Λιου- σύμφωνα με το ανακοινωθέν του αμερικανικού Υπουργείου
Οικονομικών- "προέτρεψε την Ελλάδα να συνεχίσει την πρόοδο στο πεδίο της εφαρμογής ζωτικής σημασίας μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να τηρήσει την δέσμευσή της ώστε να μπει η Ελλάδα σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας μέσω ελάφρυνσης του χρέους της".
Επίσης ο κ. Λιου εξέφρασε "την ανησυχία του για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και την ελπίδα του για μία συμπαγή ευρωπαϊκή λύση ώστε να αποφευχθούν περισσότερες δυσκολίες και απώλειες ανθρώπινων ζωών". 
Οπως έγινε γνωστό από ελληνικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
THE TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου