Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Δεύτερη συνεχόμενη επίθεση με 20 μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ «Λίγη ώρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του κ. Τόσκα, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν νέα επίθεση με 20 μολότοφ», καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ.

deuteri-sunexomeni-epithesi-me-20-molotof-sta-grafeia-tou-pasokΗ πρώτη επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όπου παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά ο βουλευτής Γ. Αρβανιτίδης. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού μετά τα 17   παρόμοια περιστατικά που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, αλλά ο Ν. Τόσκας απάντησε πως η φύλαξη είναι επαρκής και το ΠΑΣΟΚ ψεύδεται όταν μιλάει για ελάχιστη φρουρά. 
Δεν πέρασαν μερικές ώρες και το βράδυ του Σαββάτου άγνωστοι πέταξαν 20 (!) βόμβες μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη, την ίδια ώρα που γινόταν επίθεση και σε μια διμοιρία αστυνομικών πολύ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ,  στην οδό Βαλτετσίου

Σε 6 συλλήψεις και 22 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία. Οι συλληφθέντες, εκ των οποίων οι 4 είναι Ελληνες και οι 2 αλλοδαποί, πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι ο στόχος των κουκουλοφόρων είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ και όχι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, οι επιθέσεις εναντίον των οποίων γίνονται με στόχο την προσέλκυση νέων αστυνομικών δυνάμεων για να αποτελέσουν εκείνες στόχο επιθέσεων.
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου πό το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση (σ.σ. η τρίτη για το ίδιο θέμα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο), η οποία με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζει τον κ. Τόσκα «καρικατούρα υπουργού» και την κυβέρνηση «παρωδία», θέτοντας «ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας». 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Λίγη ώρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του κ. Τόσκα, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν νέα επίθεση με 20 μολότοφ! Δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα και καρικατούρα υπουργού! Πρόκειται για παρωδία κυβέρνησης που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν! Τίθεται πλέον  ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας! Η ευθύνη πλέον ανήκει στον κ Τσίπρα».

Τι προηγήθηκε

Το βράδυ της Παρασκευής ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον των γραφείων, οι οποίες εξερράγησαν στο εξωτερικό του κτιρίου. Οι δράστες εξαφανίστηκαν τρέχοντας χωρίς να συλληφθεί κανείς. 
«Μόλις βγήκα από το αυτοκίνητο και ανέβηκα στο πεζοδρόμιο, άκουσα να μου φωνάζουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ μέσα από τα γραφεία να πέσω κάτω», διηγήθηκε ο Γ. Αρβανιτίδης, μιλώντας στο Mega. «Δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Ευτυχώς ακολούθησα τις οδηγίες τους και έπεσα στο πεζοδρόμιο γιατί ξεκίνησε μία ''βροχή'' από βόμβες μολότοφ, με τους αγνώστους να ρίχνουν 4-5 ταυτόχρονα.
Ευτυχώς ήμουν πεσμένος γιατί μία από αυτές έπεσε στην πλάτη μου και δεν ''έσκασε''. Αν έπεφτε κάτω, θα έπιανα φωτιά, ενώ την ίδια στιγμή άλλες τρεις ''έσκασαν'' στον τοίχο πλάι μου», πρόσθεσε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι στάθηκε τυχερός καθώς γλίτωσε με έναν μεγάλο μώλωπα στην πλάτη και αμυχές στα χέρια του από τα σπασμένα γυαλιά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».
Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα της Βουλής πλην των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Τόσκας: Είστε ...αναξιόπιστοι, υπάρχει φύλαξη

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά ότι «στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ διατίθενται καθημερινά πέντε ένστολοι αστυνομικοί για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ακόμη 17 αστυνομικούς στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία για τον τρόπο που κατανέμονται για την ασφάλεια των γραφείων του.
Παράλληλα πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ,προστάτευσαν τον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).
Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν μόνο αστυνομικό.
Θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, θα λάβει όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε».

ΠΑΣΟΚ: Ψεύτης και ανίκανος

Το ΠΑΣΟΚ δεν άφησε αναπάντητα τα όσα υποστήριξε ο υπουργός: «Ο ψεύτης και ο …ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Ο κ. Τόσκας:
Α. Ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου 
Β. Ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση. Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις  δικές  μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των  γραφείων.  Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται   καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτηρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις. 
Γ.  Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό οτι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου