Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Economist: Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ετοιμόρροπη

tsiprasΩς ετοιμόρροπη  χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συμπλήρωση ενός έτους στην εξουσία το περιοδικό Economist, Τα κυριότερα στοιχεία για το παραπάνω συμπέρασμα σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό είναι τα σκάνδαλα και οι εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους διορισμούς συγγενών και φίλων στην κυβέρνηση αλλά και στο πόθεν έσχες του Γιώργου Σταθάκη.
Ξεκινώντας από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Κυριακή στο Τάε Κβο Ντο για τα γενέθλια της κυβέρνησης, ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό για προπαγάνδα η οποία ενόχλησε ακόμα και στελέχη του ίδιου του κόμματος χαρακτηρίζοντας την όμως ως “ξεσηκωτική”.

Ο Econοmist δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο θέμα των ημερών, τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την Ελλάδα αναφέροντας ότι ο κ Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με τους πρώην σύμμαχους του, ενώ συμπληρώνει ότι στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει επίσης και δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συνταξιούχοι. Παράλληλα αναφέρεται και στις ιδιωτικοποιήσει την υψηλή φορολογία και τα capital controls, συγκαταλέγοντάς τα στα προβλήματα της κυβέρνησης.

Tην ίδια ώρα η χώρα πασχίζει να αντιμετωπίσει και το κύμα των προσφύγων, με τους διεθνείς οργανισμούς και τους εθελοντές να κάνουν την περισσότερη δουλειά.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι “πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ ξεκάθαρο προβάδισμα. Αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, γνωστός για απολύσεις στο Δημόσιο όταν ήταν υπουργός. Είναι ευρέως δημοφιλής, αν και η απόφασή του να τοποθετήσει κάποιους εκκεντρικούς δεξιούς σε ρόλους-κλειδιά στο κόμμα απογοήτευσε τους κεντρώους».
Κλείνοντας το δημοσίευμα σημειώνει ότι «τον Φεβρουάριο το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για τις περικοπές συντάξεων. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν ότι η επιβολή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να πέσεις από την εξουσία. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου