Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πού το πάει ο Βασίλης Λεβέντης -Η απίστευτη ιστορία ενός παράδοξου πολιτικού [εικόνες]

Πού το πάει ο Βασίλης Λεβέντης -Η απίστευτη ιστορία ενός παράδοξου πολιτικού [εικόνες]Ποιος είναι ο Βασίλης Λεβέντης για όσους δεν τον γνωρίζουν; Είναι, κατά γενική ομολογία, το πιο παράδοξο πολιτικό πρόσωπο της Bουλής, στην οποία κατόρθωσε να εκλεγεί στα 63 του χρόνια, μετά από δεκαετίες συνεχών προσπαθειών.
Ο Βασίλης Λεβέντης μεγάλωσε στα Ταμπούρια του Πειραιά, σπούδασε στο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακά στο Μόναχο της Γερμανίας.
1972: Σε ηλικία 21 ετών είχε μια σύντομη, και μάλλον ανεπιτυχή, καριέρα ως τραγουδιστής και κυκλοφόρησε έναν δίσκο 45 στροφών, από τη δισκογραφική εταιρεία «Hellas Records». Ιδού το... εξώφυλλο.


1974: Στη Μεταπολίτευση και ενώ ήταν 23 ετών έγινε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.
1981: Εκδήλωσε έντονες διαφωνίες με το ΠΑΣΟΚ και αποχώρησε.
1982: Εθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά.

1984: Ιδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι» συμμετείχε στις ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς, αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%. Κατά δήλωσή του, εμπνεύστηκε το όνομα του κόμματος από το ομώνυμο οικολογικό κόμμα της Γερμανίας, όπου και είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια το μεταπτυχιακό του.
1986: Εθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, λαμβάνοντας 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57%.

1989: Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθήνας, όμως με 5.212 σταυρούς προτίμησης κατατάχθηκε μόλις 29ος ανάμεσα σε 31 υποψήφιους και δεν εκλέχτηκε.
1992: Ιδρυσε το κόμμα Ενωση Κεντρώων και Οικολόγων. Το όνομα του κόμματος επελέγη για να θυμίζει την Ενωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αρχικά συμπεριλάμβανε τη φράση «και Οικολόγων», η οποία όμως αργότερα αφαιρέθηκε.
Oπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο Βήμα:

«Το 1992 ίδρυσα την Ενωση Κεντρώων. Στην αρχή αισθανόμουν πολύ μικρός, ασήμαντος, για να προχωρήσω. Ενα παιδί χωρίς όνομα, χωρίς παρελθόν. Σύντομα δέχθηκα αμείλικτο πόλεμο. Με χτύπησαν δυο φορές, στέλνοντάς με τη μία στο νοσοκομείο για δυόμισι μήνες, άρχισαν να με απειλούν αλλά και να με σατιρίζουν ανελέητα. Η οικογένειά μου πληγώθηκε ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Δεν είναι ωραίο να είσαι παιδί και να θεωρούν γελοίο τον πατέρα σου, ξέρετε. Δεν ήθελα όμως να το βάλω κάτω. Ελεγα στη γυναίκα μου: "Να δεις, μια μέρα θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να αντέξουμε". Το 2004 και το 2009 σκέφτηκα να τα παρατήσω βλέποντας ότι παίρνουμε μόλις 0,6%. Φέτος μού έλεγαν δικοί μου άνθρωποι: "Γιατί δεν κάνεις μια συνεργασία με ένα άλλο κόμμα;". Με πλησίασαν μάλιστα κάποια συγγενικά μου πρόσωπα και μου πρότειναν να μιλήσω πριν από τις εκλογές με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αν και με πίεσαν, αρνήθηκα όταν είδα ποιοι τον ακολουθούν. Καλύτερα μόνος μου».

1990: Ιδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 67, ο οποίος το 1993 μετονομάστηκε σε Κανάλι 40: Κοινωνική και Οικολογική Τηλεόραση Ελλάδος. Ο Λεβέντης άφησε εποχή όταν ένα βράδυ του 1993 βγήκε στον αέρα να καταγγείλει ότι του έκλειναν το Κανάλι 67, σε μια οργισμένη τηλεοπτική έκρηξη. Η εν λόγω εκπομπή χαρακτηρίστηκε «θρυλική», καθώς ο κ. Λεβέντης on air καταριέται να πεθάνουν και να πάθουν καρκίνο ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!
Ο σταθμός στα τέλη του 2000 πουλήθηκε στον εκδότη Γιώργο Κουρή, που τον μετονόμασε αρχικά σε Extra Channel και αργότερα σε Extra Channel 3. Ο Βασίλης Λεβέντης από το 2000 διατηρεί τηλεοπτική εκπομπή πολιτικού περιεχομένου στο ίδιο κανάλι, με τίτλο «Πολιτικός μαραθώνιος», που προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση.
Αρθρογραφούσε τακτικά στην εφημερίδα «Αυριανή». Φιλοξενείται συχνά από δημοσιογράφους περιφερειακών καναλιών για συνεντεύξεις και σχολιασμό της επικαιρότητας. Από το 2004 διακινεί την εφημερίδα-όργανο του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων «Αντιδιαπλοκή». Επίσης, είναι συγγραφέας δύο βιβλίων-συλλογών δημοσιευμάτων του στην «Αυριανή», τα «Εκδότες και δημοσιογράφοι, οι μεγάλες πληγές της ελληνικής κοινωνίας» και «Ανοίγουμε το αρχείο του Βασίλη Λεβέντη».
Τηλεόραση: Οι μοναχικές εκπομπές του κ. Λεβέντη, πίνοντας φραπέ και τρώγοντας μακαρονάδες, νανούρισαν ολόκληρες γενιές τηλεθεατών, χάρισαν άφθονο γέλιο και έγραψαν ιστορία! Με τις τηλεφωνικές φάρσες που του έκαναν οι τηλεθεατές για χρόνια ξεκαρδιζόταν όλη η Ελλάδα. Αλλά ήταν το κλείσιμο του Καναλιού 67 και το ξέσπασμα του προέδρου το 1993 που έγραψαν ιστορία στο Ιντερνετ. Το βίντεο με τη φράση «Να πεθάνουν οι προδότες» έχει 650.000 χτυπήματα στο YouTube. Αντίστοιχα «χτυπήματα», βέβαια, έχει και το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Πάνο Παναγιωτόπουλο, στην τότε εκπομπή του στον ΑΝΤ1, που του προσέφερε μια πίτσα on air στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.
Δείτε την απίστευτη εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Λεβέντη:



  • Ιστορία έγραψαν και οι φωτογραφίες του με ημίγυμνες κοπέλες σε νυχτερινό κέντρο, μέσα στο κέφι, την εποχή που μεσουρανούσε η Τσιτσιολίνα.
  • Η Ένωση Κεντρώων συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο από το 1993.
Ιανουάριος 2015: Η Ενωση Κεντρώων πήρε το ποσοστό-έκπληξη 1,79%, που μεταφράζεται σε περισσότερες από 110.000 ψήφους! Και αυτό χωρίς διαφήμιση, με ελάχιστες εμφανίσεις στα κανάλια, και μόνο με την «καμπάνια» μερικών πρώην Πασόκων στη Θεσσαλονίκη, που απ’ το ραδιόφωνο ζητούσαν, αντί για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να ψηφίσουν οι διαμαρτυρόμενοι πιστοί του «πράσινου ήλιου» τον Βασίλη Λεβέντη.
Σεπτέμβριος 2015: Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η Ενωση Κεντρώων θα λάβει 20% στις εκλογές. Ελαβε τελικά 3,44% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και έχει 9 βουλευτές. Ο πρώην γραφικός πολιτικός βρίσκεται σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή και «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία νέου πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.



Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου