Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

10 μέτρα σε 10 ημέρες: Ο Γολγοθάς του Οκτωβρίου

10 μέτρα σε 10 ημέρες: Ο Γολγοθάς του ΟκτωβρίουTα μηνύματα απο τις Βρυξελλες αλλά και απο την ΕΚΤ ήταν σαφή:  Εφαρμόστε τώρα τη συμφωνια για να τρέξουν οι δόσεις , ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στις προγραμματικές δηλώσεις, έθεσε ως προτεραιότητα, «χωρίς χρονοτριβη» την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και η συζήτηση για την απομείωση του δημοσίου χρέους, η οποία συνδέεται και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

Οι δέκα πιο επώδυνες  αλλαγές μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου:

1. Παραμονή στην εργασία τουλάχιστον 100.000 ασφαλισμένων(δημοσίου, ιδιωτικού τομέα και ελεύθερων επαγγελματιών) που θα μπορούσαν μέχρι σήμερα να συνταξιοδοτηθούν με 35 ή 37 χρόνια ασφάλισης.
2. Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες από τα 0,066 στα 0,2 ευρώ ανά λίτρο, ενώ από το 2016 θα εξισωθεί με το κοινής χρήσης πετρέλαιο κίνησης.
3. Δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς.
4. Κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης με βαρέα και ανθυγιεινά στο δημόσιο, γεγονός που επηρρεάζει περίπου 30.000 υπαλλήλους στην καθαριότητα, στα νεκροταφεία και στις υπηρεσίες ασφαλτόστρωσης.
5. Αυστηροποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων με αύξηση του επιτοκίου στο 5%, μείωση του αριθμού των δόσεων και αποβολή από τη ρύθμιση όσων δεν πληρώνουν τα τρέχοντα.
6. Η πρόβλεψη να εκχωρούνται στο δημόσιο ανείσπρακτα ενοίκια καταργείται και οι ιδιοκτήτες θα φορολογούνται ακόμη και για μη εισπραχθέν εισόδημα.
7. Κατάργηση επιδοτούμενων τιμολογίων ρεύματος, π.χ. για αγρότες.
8. Έκδοση της υπουργικής απόφασης για τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίαςαπό τους πλειστηριασμούς.
9. Κατάργηση προβλέψεων νόμου Στρατούλη για συντάξεις υπερηλίκων του ΟΓΑ, συνταξιοδότηση ελεύθερων επαγγελματιών που χρωστούν στα Ταμεία, αναστολή κατασχέσεων σε επιχειρήσεις που έχουν μπει σε ρύθμιση.
10. Συζητήσεις για την παραχώρηση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων σε ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου