Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη με «ευλογία» Καραμανλή

meimarakis-karamanlisΟ Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε τη διαβεβαίωση του Κώστα Καραμανλή ότι θα τον στηρίξει και, έτσι, αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και, πιθανώς, στονΜάκη Βορίδη. Φυσικά, δεν αναμένεται δημόσια δήλωση Καραμανλή, θα εκδηλωθεί όμως υπέρ της υποψηφιότητάς του όλη η καραμανλική πτέρυγα.
Ο υπηρεσιακός (αυτή τη στιγμή) πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως τις προθέσεις του, πρόσωπα του περιβάλλοντός του ωστόσο βεβαιώνουν ότι πήρε την απόφασή του και τα επόμενα 24ωρα θα μιλήσει ανοιχτά.
Η κίνησή του θα βάλει τέλος στις συζητήσεις για υποψηφιότητα του Νίκου Δένδια, του Μανόλη Κεφαλογιάννη και της Ντόρας Μπακογικάννη, ενώ πιθανότατα σταματά και τα σενάρια για τηνΌλγα Κεφαλογιάννη.

Δυο ερωτήματα υπάρχουν τώρα: Τι θα κάνει ο Μάκης Βορίδης -που φαίνεται να το σκέφτεται σοβαρά, στη λογική «να εκφραστεί η δεξιά πτέρυγα του κόμματος»- και ποια απόφαση θα λάβει ο 37χρονος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ας μην εκπλαγούμε, πάντως, αν και οι δυο κάνουν τελικά πίσω. Ο πρώτος θα μπορούσε να υποχωρήσει για να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (με την παρασκηνιακή επίνευση του Αντώνη Σαμαρά, λένε ορισμένοι). Και ο δεύτερος για να μην εναντιωθεί στον Κώστα Καραμανλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου