Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ με θέμα το Ισλαμικό Κράτος και τον τζιχαντιστικό εξτρεμισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»Όπως ενημερώνουν κυβερνητικές πηγές, απόντος του Πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ ενάντια στον εξτρεμισμό και το Ισλαμικό Κράτος, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, εξαιτίας εμπλοκής που έχει δημιουργηθεί με τα Σκόπια.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι τα Σκόπια θα συμμετάσχουν με την συνταγματική τους ονομασία ως «Μακεδονία» και ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θα είχε δικαίωμα παρέμβασης.
Για τον λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη από την ελληνική αντιπροσωπεία, η αποχή του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο Κορυφής.

Σε νεότερη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, έχει αφαιρεθεί από το ημερήσιο πρόγραμμα η συμμετοχή του στη «Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL».
Το παρασκήνιο της συγκεκριμένης απόφασης είναι έντονο, παρά το γεγονός ότι οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η ελληνική πλευρά δεν προέβη σε επίσημο διάβημα.
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμερικανική πλευρά αρνήθηκε να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία FYROM που αναγνωρίζει και ο ΟΗΕ, επιμένοντας να λάβει μέρος στη Σύνοδο με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως είναι αναγνωρισμένα τα Σκόπια από τις ΗΠΑ.
Εμείς απλά θα κάνουμε δύο σχόλια: α) Οι ΗΠΑ τον ελληνικό στρατό έχουν ανάγκη, όχι τον ανύπαρκτο Σκοπιανό (να το θυμούνται καλά αυτό οι γραφειοκράτες της Ουάσιγκτον) και β) οι ΗΠΑ μόλις έκαναν εθνικό ήρωα τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου