Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η οπερέτα της δραχμής και η ύποπτη σιγή του Μαξίμου

i-opereta-tis-draxmis-kai-i-upopti-sigi-tou-maksimouΗ «ηχηρή» επιβεβαίωση των κρυφών σχεδιασμών του Γιάνη Βαρουφάκη για το plan b που περιελάμβανε παράλληλο τραπεζικό σύστημα και υποκλοπή ΑΦΜ ,έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο ενώ με επείγουσες  διαδικασίες και τη συνδρομή της δικαιοσύνης θα «ξεσκονιστεί» η ΓΓΔΕ για τη διερεύνηση εμπλοκής και τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους.
Το Μέγαρο Μαξίμου παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για το αν γνώριζε ή όπως ισχυρίζεται ο Γ. Βαρουφάκης είχε δώσει εντολή για την εκπόνηση του plan b, σιωπά.

Κυβερνητικοί κύκλοι περιορίζονταν σε μια σχεδόν αμυντική διαρροή που δεν απαντά στο μείζον: τι ακριβώς σχέδιο ζητήθηκε από τον Βαρουφάκη και την ομάδα υπό τον Γκάλμπρέιθ να εκπονήσουν;
«Η κυβέρνηση ουδέποτε εκπόνησε σχέδιο GREXIT ούτε είχε καμία τέτοια πρόθεση. Αυτό που επεδίωξε είναι η καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ. Ζητήθηκε και όφειλε να το πράξει, να υπάρχει ένα σχέδιο σε περίπτωση που ακραίοι κύκλοι ωθούσαν σε GREXIT για ενημέρωση για τις συνέπειες» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι με μπόλικη...δημιουργική ασάφεια.

Φύλλο και φτερό η ΓΓΔΕ 

Μετά τις νέες αποκαλύψεις που έκανε ο ίδιος ο Γ.Βαρουφάκης και ο Τ. Γκάλμπρέιθ συντονιστής της ομάδας που εκπόνησε το σχέδιο,η Γενική Γραμματέας της ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαβαϊδου διέταξε

• κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους
• και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.
Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία.
Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκομένους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.
Τέλος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως Δημόσια Αρχή του Ελληνικού Κράτους έχει υποχρέωση τήρησης του φορολογικού απορρήτου των στοιχείων που δηλώνονται από τους φορολογουμένους και των στοιχείων που λαμβάνει γνώση από άλλους φορείς.

Και η δικαιοσύνη ψάχνεται για το plan b του Βαρουφάκη 

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετά αν υπάρχει περιθώριο παρέμβασης της Δικαιοσύνης με αφορμή το δημοσίευμα για plan b της εφημερίδας "Καθημερινή" που αφορούσε στους σχεδιασμούς του τέως υπουργού οικονομικών για λειτουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος με "χακάρισμα" των ΑΦΜ των πολιτών.
Ωστόσο νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι μια τέτοια αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει από τη Δικαιοσύνη αλλά από τη Βουλή εκτός αν κατατεθεί νέα αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με ευθεία αναφορά στο επίμαχο δημοσίευμα και βρεθεί φόρμουλα που να επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να ασχοληθεί ή αν η Βουλή αποφασίσει να ασχοληθεί αυτεπαγγέλτως με την υπόθεση, κάτι που προβλέπεται με συλλογή υπογραφών ορισμένου αριθμού βουλευτών.
Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν από τον Άρειο Πάγο οι δυο μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν στην εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας σε βάρος του τέως υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ομοβροντία από την αντιπολίτευση

Η δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου όσων ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης σε τηλεδιάσκεψη με επικεφαλής hedge funds και η ένοχη σιωπή του Μαξίμου προκαλούν νέα ομοβροντία από την αντιπολίτευση που αξιοποιεί όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα για να λάβει απαντήσεις.  
Η ΝΔ και το Ποτάμι ζητούν ευθέως από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε τα σχέδια του πρώην υπουργού του με την Λ.Συγγρού να θέτει μάλιστα αίτημα εμφάνισης του Βαρουφάκη στην εξεταστική για τα μνημόνια κατά προτεραιότητα.
ΝΔ: O Τσίπρας να δώσει προσωπικά εξηγήσεις
«Όπως καθημερινά αποκαλύπτεται από σωρεία δηλώσεων, δημοσιευμάτων και πληροφοριών, φαίνεται ότι κάποιοι απεργάζονταν κρυφό Σχέδιο για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον. Ουδείς πλέον μπορεί να παρακολουθεί αμέριμνος τα γεγονότα.

Επειδή ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος τηρούν σιγή ιχθύος, η Νέα Δημοκρατία τους καλεί να δώσουν πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα «σταγονίδια της δραχμής» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν τελικά υπήρχε Plan B για Grexit, ποιος έδωσε την εντολή και πότε, ποιος ανέλαβε να το εκπονήσει, ποιος το παρακολουθούσε και ποιος είχε χρεωθεί την τεχνική υποστήριξη του σχεδίου αυτού, η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει άμεσα όλα τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό και σε πρώτη φάση:

-Καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση προκειμένου η υπόθεση να συζητηθεί στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και καλούμε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει προσωπικά και να δώσει εξηγήσεις για όσα αποκαλύπτονται.

-Καταθέτουμε άμεσα αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Επίσης η Νέα Δημοκρατία, με τον ίδιο ερευνητικό στόχο, προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».
Ποτάμι: Τσίπρας , Δραγασάκης, Παππάς να πουν τι γνώριζαν  
Απάντηση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους κ. Δραγασάκη και Παππά για το αν γνώριζαν τις «πραξικοπηματικές» ενέργειες Βαρουφάκη που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή ζητεί το Ποτάμι.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται:  
«Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του».
«Καλούμε ξανά τον κ.Τσίπρα να απαντήσει καθαρά στον ελληνικό λαό:
– 'Ηταν σε γνώση του οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή;
Απαντήσεις πρέπει να δώσουν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης κ. Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ.Παππάς.
Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται.»

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά και να κρύβεται 

Ο γραμματέας του τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε για την υπόθεση Βαρουφάκη: 
Ο κ. Βαρουφάκης είναι αποκαλυπτικός στις δηλώσεις και τις ομολογίες του. Μεθόδευσε ένα οικονομικό πραξικόπημα, ένα «παράλληλο κράτος». Ομολογεί τις πράξεις του, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει ως συνεργό και εντολέα του τον κ. Πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι είχε την έγκρισή του.
Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά και να κρύβεται. Είναι ώρα να απολογηθεί στη Βουλή και στους πολίτες για το PlanB και να απαντήσει αν δεσμεύεται για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Και με την ευκαιρία, επειδή βρισκόμαστε ενώπιον ενός μεγάλου πολιτικού σκανδάλου: Οι εισαγγελικές αρχές τι σκοπεύουν να πράξουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου