Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Αν χάσουμε φεύγουμε – Καμμένος: Αν χάσουμε μένουμε

tsipras-kamenos-maximou-708Αν χάσει το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός φέρεται διατεθειμένος να έρθει σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις απεμπλοκής από το πολιτικό αδιέξοδο που θα προκύψει.
Αυτό προκύπτει από όσα είπε σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, σε αντίθεση με τον δεύτερο εταίρο της κυβέρνησης Πάνο Καμμένο, ο οποίος επίσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ακριβώς το αντίθετο.
Συγκεκριμένα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως στην περίπτωση που η κάλπη βγάλει «Ναι» θα κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα, «μέσα από συνεννόηση με πολιτειακούς παράγοντες και άλλα κόμματα» ο υπουργός Άμυνας επέμεινε ότι πρέπει να παραμείνει στην εξουσία και να διαπραγματευτεί αυτή με τις Βρυξέλλες είτε έρθει «Ναι» είτε «Όχι».

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, σε περίπτωση που χάσει το δημοψήφισμα, «η κυβέρνηση η οποία δημοκρατικά έχει εκλεγεί και έχει την πλειοψηφία θα πρέπει να λάβει υπόψη της την άποψη του ελληνικού λαού και να πάει να διαπραγματευτεί έχοντας σαν εντολή το “ναι” σχετικά με τις προτάσεις του κυρίου Γιούνκερ ασχέτως αν δεν είναι αυτές οι θέσεις της κυβέρνησης και την εντολή που έχει πάρει στις πρόσφατες εκλογές».
Ο υπουργός Αμυνας είπε πως «εμείς αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε » και συμπλήρωσε: «Θα πάμε και βάσει της προτάσεως Γιούνκερ να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την πατρίδα μας και να εκτελέσουμε τη λαϊκή εντολή την οποία λάβαμε. Και με ένα όχι θα πάμε ακόμη πιο δυνατοί λέγοντας ότι ο λαός διαφώνησε και ήρθαμε προκειμένου να βρούμε μια λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου