Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Τι δήλωσαν οι κορυφαίοι της Ευρώπης προσερχόμενοι στην κρίσιμη Σύνοδο

Στις 19.30 ώρα Ελλάδας ξεκινάει η σύνοδος, ενώ οι κορυφαίοι της ΕΕ κάνουν δηλώσεις προσερχόμενοι:
Γιούνκερ: Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις
igetes-eeΕίμαι πάρα πολύ ευτυχής κάθε φορά που βλέπω τον κ. Τσίπρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.
«Θα κάνουμε προσπάθεια να φτάσουμε σε μία λύση» σημείωσε, ενώ απαντώντας σε επισήμανση δημοσιογράφου περί μη κατάθεσης νέας ελληνικής πρότασης, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι «αυτό εξαρτάται από Τσίπρα που δεν ήρθε με νέο έγγραφο, με κάτι διαφορετικό».
Μέρκελ: Δεν έχουμε τη βάση για νέες διαπραγματεύσεις

Δεν έχουμε τη βάση για να ξεκινήσουμε νέες διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), υποστήριξε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στο κτήριο της Κομισιόν.
Όπως εξήγησε η Καγκελάριος, το πρόγραμμα της Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί και ταυτόχρονα υπήρξε νέα σαφές «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα.
«Χωρίς αλληλεγγύη δεν θα υπάρξει δυνατότητα να βοηθήσουμε, αλλά και χωρίς ανακατατάξεις» πρόσθεσε η κ. Μέρκελ, ενώ εν συνεχεία, εξήγησε ότι σήμερα θα συζητήσουμε το πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε.
«Μας έχουν απομείνει ελάχιστες ημέρες και θα ακούσουμε προσεκτικά τι θα μας πει ο Έλληνας πρωθυπουργός» κατέληξε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Ολάντ: Περιμένουμε σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις
Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υποβάλει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Επανέλαβε ότι η ευθύνη να κάνει προτάσεις εναπόκειται στην Ελλάδα και η αλληλεγγύη στην Ευρώπη.
Moσκοβισί: Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα
Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εξερχόμενος της συνεδρίασης του Eurogroup.
«Το Eurogroup θα πρέπει να εργαστεί γρήγορα, ώστε να διατηρήσει την Ευρωζώνη ενιαία» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Μισέλ: Καθήκον του Αλ. Τσίπρα να καταθέσει προτάσεις
To καθήκον του Αλέξη Τσίπρα είναι να καταθέσει προτάσεις, υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως εξήγησε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς εάν ο Αλ. Τσίπρας θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη πρέπει να καταθέσει προτάσεις.
Από την πλευρά της Ευρωζώνης, συνέχισε, υπάρχει βούληση για συμφωνία. «Εύχομαι ο κ. Τσίπρας να τηρήσει τη δέσμευσή του σήμερα για την υποβολή νέων και αξιόπιστων προτάσεων» συμπλήρωσε ο κ. Μισέλ.
«Υπάρχει ένα είδος κούρασης, καθώς η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως οπισθοχωρεί, όταν έρχεται η ώρα να αναλάβει την ευθύνη» κατέληξε ο Βέλγος πρωθυπουργός.
Μπετέλ: Ο κ. Τσίπρας μας έχει πει πολλά αλλά δεν τα έχει τηρήσει
«Δεν μπορώ να πω τι θα συμβεί στο μέλλον. Ο κ. Τσίπρας μας έχει πει πολλά αλλά δεν τα έχει τηρήσει» επεσήμανε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούρου Ξαβιέ Μπετέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Όπως τόνισε, η Αθήνα θα πρέπει να δεχθεί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις για να παραμείνει στο ευρώ.
«Ο χρόνος τελειώνει. Θα πρέπει αυτό να το καταλάβουν και οι Έλληνες αλλά δεν μπορεί να το βλέπουν μονομερώς» συμπλήρωσε και εξέφρασε την ελπίδα να ακούσει κάτι πολύ συγκεκριμένο από τον κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου