Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Εικόνες ντροπής: Ηλικιωμένοι και φτωχοί πληρώνουν το δημοψήφισμα. Το χειρότερό της εφιάλτη ζει η Ελλάδα, αποτέλεσμα της κυβερνητικής απόφασης να μη έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους, αλλά να πάει σε δημοψήφισμα. ΤΟ ΔΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΣΟ 120 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι τράπεζες είναι κλειστές, οι πολίτες που έχουν αφήσει χρήματα στους λογαριασμούς τους περιμένουν σε ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ για να πάρουν 60 ευρώ (αν είναι τυχεροί και δεν έχουν τελειώσει τα 20ευρω) ή 50 ευρώ ημερησίως ενώ η κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη για τις εικόνες αυτές προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο πως αυτό θα κρατήσει λίγο και είναι απλώς μία μικρή ταλαιπωρία. Διαψεύστηκε όμως και για ακόμα μία φορά και τα σπασμένα τα πληρώνουν οι πολίτες, αφού το δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση να διενεργήσει οδήγησε στην καταστροφή με θύματα τους φτωχούς και τους ηλικιωμένους.

Ατελείωτες ουρές και λιποθυμίες έξω από τις τράπεζες
Μόνο ντροπή προκαλούν οι εικόνες με τις ατελείωτες ουρές που σχηματίζουν οι συνταξιούχοι έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών που άνοιξαν προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους.
Τι και εάν ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης ξεκαθάριζε πως οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, τελικά η κυβέρνηση δίνει μόλις 120 ευρώ την εβδομάδα στους συνταξιούχους, με τους περισσότερους να περιμένουν για ώρες.
Ετσι σήμερα το πρωί οι εικόνες που αντίκριζε κάποιος ήταν του απόλυτου χάους, του πανικού και φυσικά της ντροπής. Ηλικιωμένοι και απελπισμένοι να σπρώχνονται σε ουρές, να αγωνιούν για να μπορέσουν να πάρουν τα ελάχιστα ευρώ από τη σύνταξή τους και τελικά να μην αντέχουν από την ταλαιπωρία και την πίεση στην οποία τους υπέβαλαν και να λιποθυμούν.


Πηγή: Εικόνες ντροπής: Ηλικιωμένοι και φτωχοί πληρώνουν το δημοψήφισμα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/214803/eikones-ntropis-ilikiomenoi-kai-ftohoi-plironoyn-dimopsifisma#ixzz3edBnBbHK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου