Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Αυτό είναι το κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν τα μέλη του Eurogroup, εκτός Βαρουφάκη

«Aπό τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου του 2015 για την επέκταση της υφιστάμενης συμφωνίας χρηματοοικονομικής βοήθειας, εντατικές διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών αρχών για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου και του επείγοντος της κατάστασης, τα θεσμικά όργανα είχαν υποβάλλει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πολιτική προϋποθέσεων, κάνοντας χρήση της δεδομένης ευελιξίας εντός της τρέχουσας συμφωνίας.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη υποστήριξη του Εurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές που διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα, μονομερώς, αργά το βράδυ της 26ης Ιουνίου. Το Eurogroup υπενθυμίζει τις σημαντικές εκταμιεύσεις χρημάτων και την υποστήριξη που παρέχεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό μέχρι την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον ελληνικό λαό μέσω της συνέχισης ενός προγράμματος με αναπτυξιακό προσανατολισμό.
Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλλει πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου, ημερομηνία που είναι μετά τη λήξη του προγράμματος. Η τρέχουσα συμφωνία χρηματοοικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα θα εκπνεύσει στις 30 Ιουνίου 2015, καθώς και όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από κράτη μέλη της ευρωζώνης SMP και ANFA ισοδύναμων κερδών.
Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ.»
*Η ανακοίνωση υποστηρίζεται από τα μέλη του Εurogroup εκτός των Ελλήνων εκπροσώπων
Πηγή:| iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου