Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Φήμες εκλογών στις... 2 Αυγούστου μετά το "όχι" στην πρόταση των θεσμών Πληθαίνουν οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της προσφυγής στις κάλπες

Φήμες εκλογών στις... 2 Αυγούστου μετά το Το σενάριο των πρόωρων εκλογών φουντώνει ξανά, μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών και το "όχι" της ελληνικής πλευράς στη νέα πρόταση των δανειστών.

Ήδη εντός του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν οι φωνές για προσφυγή στις κάλπες, μετά και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απορρίψει την πρόταση των δανειστών για πεντάμηνη παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας με χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ. ευρώ, ενώ στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είχε ακουστεί και ως πιθανή ημερομηνία για εκλογές η 2α Αυγούστου.


Η κυβέρνηση εξετάζει στην παρούσα φάση όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έκανε όλες τις απαιτούμενες υποχωρήσεις, όμως, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, "η συμμαχία των εταίρων έχει χαράξει άλλους στόχους".

Πάντως, παρά το μπαράζ δηλώσεων από βουλευτές της συγκυβέρνησης περί ρήξης με τους δανειστές, κορυφαία στελέχη εμφανίζονται μετρημένα στις δηλώσεις τους, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τις εναλλακτικές σε περίπτωση μη συμφωνίας, αν και η εσωτερική "αντιπολίτευση", μέσω του iskra.gr, μιλά ανοιχτά για ρήξη με τους θεσμούς και μετωπική με τους Ευρωπαίους.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πέμπτη από τηλεφώνου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ραγδαίες εξελίξεις, γεγονός που πιθανόν να σχετίζεται με τα εκλογικά σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου