Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Βόμβα Ρωμανιά: Δεν καταργείται τελικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος -Βρούτσης: Ηταν μία προεκλογική εξαπάτηση

Βόμβα Ρωμανιά: Δεν καταργείται τελικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος -Βρούτσης: Ηταν μία προεκλογική εξαπάτησηΠλήρης ανατροπή των έως τώρα δεδομένων για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, αφού ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιώργος Ρωμανιάς ανέφεραν πως δεν καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά αναστέλλεται.
Συγκεκριμένα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε πως η διατύπωση του νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις συντάξεις, αναφέρεται σε αναστολή, χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη κατάργηση. «Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη κατάργηση. Είναι αναστολή επ’ αόριστον», επισήμανε και ο Γιώργος Ρωμανιάς και συνέχισε: «Φαίνεται ότι οι δανειστές κάνουν μία υποχώρηση στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά με πλεόνασμα 2%».
Υπενθυμίζεται πως το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».
Βρούτσης: Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος
Αμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανέφερε πως ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter:
«Η μάσκα του λαϊκισμού έπεσε!Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται!»


Πηγή: Βόμβα Ρωμανιά: Δεν καταργείται τελικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος -Βρούτσης: Ηταν μία προεκλογική εξαπάτηση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/207062/vomva-romania-den-katargeitai-telika-i-ritra-midenikoy-elleimmatos-vroytsis-itan-mia#ixzz3aUdRIEqO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου