Τρίτη 19 Μαΐου 2015

«Ήταν σωστό να βάλουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Βάσει των στοιχείων που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπήρχε τότε κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Γκέρχαρντ Σρέντερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Το λάθος σύμφωνα με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας ήταν ότι οι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα έπρεπε να έχουν παραδεχθεί ότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στο φορολογικό σύστημα». «Εκεί έκαναν όλες οι κυβερνήσεις σημαντικά λάθη», σημείωσε.

Σχολιάζοντας την παρούσα κατάσταση, ο Σρέντερ κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα να υιοθετήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε μια χώρα να καταστραφεί από τις διεθνείς αγορές», είπε.
]Ερωτηθείς τέλος αν πιστεύει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, ο ίδιος απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε: «Και επίσης το εύχομαι. Όπως επισήμανε, «είναι λάθος να κάνουμε εικασίες τώρα για ένα σχέδιο Β'», καθώς «αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση της μέχρι τώρα πολιτικής -μεταρρυθμίσεις και βοήθεια- δεν έχει καμία πιθανότητα» επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου