Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

........... για “γερά νεύρα”:Το “παν ενδεχόμενο” στα χείλη της κυβέρνησης-”Βόμβα” Δραγασάκη: Οι δανειστές δεν έχουν πολιτική................

tsipras-varoufakis-dragasakis"Δυναμίτη" στο πολιτικό σκηνικό της διαπραγμάτευσης που είναι ήδη τεταμένο έριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποδίδοντας την ευθύνη του αδιεξόδου στους δανειστές λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ. Την ίδια ώρα σύγχυση επικρατεί και στο τι προσδοκά το Μαξίμου με τον Γ. Σακελλαρίδη να μιλά για συμφωνία την Κυριακή, τον ΥΠΟΙΚ να θέτει καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου, στελέχη να κάνουν λόγο για "παν ενδεχόμενο" και τον Ευ. Τσακαλώτο να επαναφέρει το ενδεχόμενο της ρήξης.

Το “παν ενδεχόμενο” στα χείλη κυβερνητικών στελεχών και το μπαράζ αρνητικών δηλώσεων που έρχεται από τις Βρυξέλλες στήνουν το κλίμα της διαπραγμάτευσης η οποία και αποδεικνύεται για “πολύ γερά νεύρα”.
Αντιφατικές δηλώσεις έρχονται από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας το τοπίο της διαπραγμάτευσης ακόμα πιο δυσδιάκριτο τόσο ως προς τα εμπόδια για να επιτευχθεί συμφωνία όσο και ως προς το αν τελικά θα επιτευχθεί και πότε, ενώ ταυτόχρονα τα χρονικά περιθώρια της ρευστότητας πιέζουν ασφυκτικά.
Έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίτευξη συμφωνίας καταλογίζει στους δανειστές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα, μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντσε μια ύστατη πολιτική προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο.
«Κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις που θα μάς επέτρεπαν να επιστρέψουμε στο δανεισμό χωρίς να καταστρέψουμε την χώρα (…) αλλά λείπει «η πολιτική βούληση όλων των μερών για συμφωνία» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ιταλική εφημερίδα.
Η 30η Ιουνίου, δηλαδή η ημέρα που λήγει το τρέχον πρόγραμμα, είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99.5 ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Χθες ο Γ. Σακελλαρίδης μίλησε για συμφωνία μέχρι την Κυριακή, ενώ ο Γ. Σταθάκης σε χθεσινή του συνέντευξη είχε ξεκαθαρίσει ότι η συμφωνία δεν καθαρογράφεται, όπως διεμήνυαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
«Συμφωνία να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι, εμείς δεν θα υπογράψουμε» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστής της διαπραγμάτευσηςΕυκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» τονίζοντας ότι η “ρήξη δεν αποτελεί φετίχ για την κυβέρνηση”.
«Ένα κράτος πρέπει να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο» τόνισε την Παρασκευή στο Mega o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, με αφορμή και το άρθρο της εφημερίδας Αυγή –την οποία διευθύνει- ότι «η Αθήνα πλέον περιμένει και προετοιμάζεται δια παν ενδεχόμενον».
Σε νέα ανάρτηση της ιστοσελίδας iskra.gr, τονίζεται πως οι θεσμοί αξιώνουν πλήρη υποταγή και κινδυνολογούν με Grexit και χρεοκοπία «τα οποία στην ουσία τρέμουν». «Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να αποκρούσει αποτελεσματικά τους εκβιασμούς», υπογραμμίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου