Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΜΕΡΚΕΛ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !! ( ε.. καμένη βρεμένη μπαστούρα.... )

merkel-tsiprasΠαρεμβαίνει η Μέρκελ και κλειδώνει η συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Ισπανική εφημερίδα El Mundo, παρέμβαση ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία, έκανε σήμερα η Ανγκέλα Μέρκελ.
Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώτερη διπλωματική πηγή, επισημαίνει ότι με πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα επέλθει συμφωνία για να μπορέσει να πληρώσει η Ελλάδα τη δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.
Η εν λόγω πηγή αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη πάρει εντολές από τους ανώτερούς τους για να κλείσουν τη συμφωνία τις επόμενες ημέρες».

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπουργοί Οικονομικών έχουν πάρει και συγκεκριμένες οδηγίες, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών κυρίως ανάμεσα σε ηγέτες και αξιωματούχους που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Χαρακτηριστικά η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα μήνες διαπραγματεύσεων και αντιλαμβανόμενη ότι η Αθήνα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις είπε «Αρκετά» και ανέλαβε πρωτοβουλία.
«Θα είναι μια πολιτική συμφωνία, η απόφαση ήδη ληφθεί» αναφέρει η διπλωματική πηγή η οποία προσθέτει ότι οι επιλογές είναι οι ακόλουθες: Θα κλείσει η αναθεώρηση του προγράμματος ώστε να αποδεσμευτούν τα χρήματα και στη συνέχεια θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.
Νωρίτερα είχμε ξαφνική θετική στροφή στο Brussels Group
Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες σημειώνουν ότι υπάρχει ξαφνική, θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας. Σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία». Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου