Σάββατο 18 Απριλίου 2015

presveia HPAΑντιδρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την υπό όρους αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού οι ΗΠΑ με επίσημο διάβημα προς την Αθήνα, ενώ η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα έκανε νωρίτερα μία παρέμβαση με νόημα, μέσω του λογαρισμού της στο facebook.

Διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε η Ουάσιγκτον αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο θα απελευθερωθεί υπό όρους ο Σάββας Ξηρός.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζητά από την Αθήνα να μην εγκρίνει έναν νόμο με τον οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι άνθρωποι που εμπλέκονται σε εκτελέσεις αμερικανών πολιτών, εννοώντας την δολοφονία από την «17 Νοέμβρη» του αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νορντίμ το 1988.
Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Facebook και στο Twitter, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ανέρτησε κείμενο σχετικά με την δολοφονία από την «17 Νοέμβρη» του Αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νορντίμ και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σάββας Ξηρός.
Στο κείμενο που είναι γραμμένο στα αγγγλικά αναφέρεται: «Στη μνήμη των πεσόντων: Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νορντίν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου