Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μήνυμα στην Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της για επίτευξη συνολικής συμφωνίας εξέπεμψε το Eurogroup, που συνεδρίασε ατύπως στη Ρίγα της Λετονίας. Χωρίς αποφάσεις και με την ετυμηγορία ότι έχουμε ακόμα δρόμο για την τελική συμφωνία, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση.

Περιορισμένη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων φέρονται να ζήτησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου Eurogroup εντός της επόμενης εβδομάδας.

Για «μη φιλικό» κλίμα κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, σε αντίθεση με τα πρώτα θετικά σημάδια ήρθαν εχθές μετά τις συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, με την καγκελάριο της Γερμανίας να δηλώνει πως πρέπει να γίνουν τα πάντα για αποφευχθεί η πιθανότητα να «ξεμείνει» από μετρητά η Ελλάδα, προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της και τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει αισιόδοξος για συμφωνία, σύντομα.
To Bloomberg σε δημοσίευμα του αναφέρει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχτηκε επίθεση από ομολόγους του που τον χαρακτήρισαν «τζογαδόρο», χαρακτηρίζοντας τους χειρισμούς τους «ανεύθυνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου