Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Οι δημοσκοπήσεις, τα μηνύματα Παυλόπουλου-Καραμανλή και η... Τρόικα εσωτερικού

«Όχι στη ρήξη» είναι το μήνυμα που στέλνουν στο Μαξίμου δημοσκοπήσεις και αντιπολίτευση στην πιο κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης – ένα μήνυμα, πάντως, που δεν συνοδεύεται και από την απάντηση για το ποια θα είναι τα αποδεκτά όρια του όποιου συμβιβασμού.
Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα – της Kappa Resarch στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και της Alco στο Πρώτο Θέμα – εξακολουθούν να δείχνουν συντριπτικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έως και πάνω από 15 μονάδες, ενώ ταυτόχρονα φέρνουν και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να ζητά την επίτευξη συμφωνίας στην Ευρώπη.

Στη δημοσκόπηση της Alco, το 51% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το θέμα, το 27% θέλει δημοψήφισμα και το 15% εκλογές. Στο ερώτημα εάν η Ευρώπη δεν δεχθεί τις ελληνικές προτάσεις το 50% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμβιβαστεί, ενώ το 36% ζητά ρήξη.
Στη δημοσκόπηση της Καppa Research το 71,9% λέει ότι το καλύτερο είναι μια συμφωνία με τους εταίρους έναντι 23,2% που τάσσεται υπέρ της ρήξης. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 36,9% έναντι 21,7% της Νέα Δημοκρατίας. Αντίστοιχα, στην Alco, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9% και η ΝΔ 21,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου