Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Παραιτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από Πρόεδρος της Βουλής!

konstantopoulou2522014«Ως εδώ και μη παρέκει!» λέγεται ότι είπε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσπάθησε να την μεταπείσει, αφού προηγουμένως της είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τον τρόπο που με τη συμπεριφορά της ως Πρόεδρος της Βουλής τινάζει συνεχώς στον αέρα τον πολιτικό του σχεδιασμό. «Θα υποβάλλω την παραίτησή μου από την προεδρία, για λόγους πολιτικής ευθιξίας» ήταν τα τελευταία λόγια της κ. Κωνσταντοπούλου, πριν αναχωρήσει από το Μαξίμου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανέλαβε να κάνει μια ύστατη προσπάθεια για να την μεταπείσει. Αν η κ. Κωνσταντοπούλου επιμείνει η Βουλή οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε εκλογή Προέδρου. Επικρατέστερος υποψήφιος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ο Νίκος Φίλης, ενώ συζητούνται επίσης τα ονόματα του Θ. Δρίτσα και της Νάντιας Βαλαβάνη.
Αναμένονται καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις και αναταράξεις  στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα, καθώς, όπως εκτιμούν έμπειρα κομματικά στελέχη, η κ. Κωνσταντοπούλου θα συγκρουστεί με κυβερνητικές επιλογές, ειδικά στα ζητήματα που η ίδια είχε ήδη προωθήσει ως Πρόεδρος της Βουλής ή σκόπευε να το κάνει την αμέσως επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου