Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η μάχη με τον χρόνο και η προειδοποίηση Λαφαζάνη Πηγή:www.capital.gr

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Το κλίμα ήταν καλό. Επιτύχαμε το στόχο μας" διατράνωσε κυβερνητική πηγή για τα αποτελέσματα των διήμερων ζυμώσεων μεταξύ Τσίπρα και εταίρων. Μια ...ελαφρά ανησυχία για το δια ταύτα των μεταρρυθμίσεων που θα αποδεχθούν οι δανειστές προκειμένου να ανοίξουν το "θησαυροφυλάκιό" τους και να ανασάνει η ελληνική οικονομία, προφανώς και υπάρχει στην Κυβέρνηση. Η διαδικασία όμως θέλουν να ολοκληρωθεί... χθες. (σ.σ Αναλυτικό ρεπορτάζ στο "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί)

"Μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα τα έχουμε ετοιμάσει όλα. Πρέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας", λέει η ίδια πηγή και τούτο διότι η Κυβέρνηση μετά τη "μάχη" στις Βρυξέλλες, δίνει νέα (ίσως και ζωτικότερη μάχη) με τον χρόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι κυριολεκτικά, χρήμα. 



Και τούτο, διότι ακόμη και όταν ολοκληρωθεί η συνεννόηση Ελλάδας-Θεσμών για το περιεχόμενο των διαρθρωτικών μέτρων, από τη στιγμή που θα δοθεί το "πράσινο" φως του Eurogroup , χρειάζεται περίπου ένα δεκαήμερο ώστε να φτάσει "ζεστό" χρήμα στα κρατικά ταμεία. 

Όπερ σημαίνει ότι με την εικόνα του ταμείου να είναι ...μείον, τα περιθώρια, στενεύουν κι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, στην ατζέντα των Τσίπρα- Merkel τη Δευτέρα, δεν πρόκειται να τεθούν επί τάπητος, μέτρα. 

"Δεν πρόκειται να πάει ο Τσίπρας στη Merkel με τα μέτρα υπό μάλης. Αυτά τα επεξεργάζονται οι τεχνοκράτες", επιμένουν οι μαξιμινοί κύκλοι, παραπέμποντας στην τοποθέτηση του Α. Τσίπρα: "Οι πολιτικοί με τους πολιτικούς και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες". 

Το περιεχόμενο των διαρθρωτικών μέτρων όμως που θα λάβει η Ελλάδα, έχει θέσει ήδη σε κατάσταση... επιφυλακής την εσωκομματική αντιπολίτευση του Α. Τσίπρα. 

Προειδοποίηση Λαφαζάνη 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξηγεί σε συνομιλητές του ότι ο στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η στο ακέραιο εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό υποστηρίζει σε κεντρικό άρθρο του και το iskra, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

- "Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία έχει δείξει ότι οι δανειστές, όταν αναφέρονται σε «μεταρρυθμίσεις», στην πραγματικότητα εννοούν αντιλαϊκού χαρακτήρα απορρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει μία αυξημένη ετοιμότητα απέναντι στις νέες πιέσεις, οι οποίες θεωρείται βέβαιο ότι επανέρχονται σύντομα στο προσκήνιο με νέα ένταση". 

- "Η κυβερνητική πορεία θα κριθεί όχι μόνο από την επιτυχή απόκρουση των εκβιασμών αλλά και από το κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμόσει χωρίς εκπτώσεις και αναδιπλώσεις το προοδευτικό και ανορθωτικό πρόγραμμά της προς όφελος του λαού και του τόπου. Μόνο σε μία τέτοια περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού ακόμα και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις".

Διαβάστε ακόμα: 

- Π. Λαφαζάνης: Όχι στην πώληση ΔΕΗ, ΟΣΕ, λιμανιού Πειραιά



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου