Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Με πρωτοβουλία Τσίπρα τη Δευτέρα στη Βουλή η δανειακή σύμβαση-Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών

tsipas vouliO πρωθυπουργός ζήτησε από την Πρόεδρο της Βουλής να διεξαχθεί αύριο στις 8 το βράδυ συζήτηση τόσο για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους εταίρους όσο και για την δανειακή σύμβαση. Διαβάστε τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής

Τη Βουλή θα ενημερώσει αύριο, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την διαπραγμάτευση που διεξάγεται με τους «Θεσμούς», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την Κυριακή από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί αύριο στις 8 το βράδυ συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βάση το άρθρο 142Α.

Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι η ενημέρωση του σώματος για όσα θέματα έχει ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά και η πραγματοποίηση σχετικής συζήτησης με την αντιπολίτευση. Το αίτημα του κ. Τσίπρα γίνεται στο πλαίσιο της διακηρύξεων της κυβέρνησης που αφορούν στη σημασία που θα δοθεί το επόμενο διάστημα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται εκτάκτως από την κυβέρνηση την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για τη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για αποδέσμευση τμήματος της δόσης για την Ελλάδα, κι ενώ η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.
Δεδομένης της πολιτικής αντιπαράθεσης για τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους και των επικρίσεων της αντιπολίτευσης για την απόφαση της κυβέρνησης να μην φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το κείμενο επέκτασης της δανειακής σύμβασης, η συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή αναμένεται να διεξαχθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
Εκτιμάται ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι να εξηγήσει τους στόχους της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και να ζητήσει από την αντιπολίτευση να λάβει ξεκάθαρη στάση.
Σημειώνεται πως σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθούν οι υπουργοί για τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις.

Τι προβλέπει το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής
Το άρθρο 142 Α με τίτλο “Aνακοινώσεις και δηλώσεις της Kυβέρνησης ενώπιον της Bουλής” προβλέπει ρητά πως θα γίνει συζήτηση στο πλαίσιο πολιτικών αρχηγών. Ο Πρωθυπουργός θα έχει στην διάθεση του 10 λεπτά για την δήλωση, ενώ οι Πρόεδροι των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Aντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για πέντε (5) λεπτά της ώρας, κατ’ανώτατο όριο για τον καθένα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου