Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ολοταχώς προς Εσωτερικό Δανεισμό

Τα αποθεματικά των Ταμείων στερεύουν. Η Κυβέρνηση δρομολογεί το νέο Ομόλογο Εθνικής Σωτηρίας.
Μας είχαν προειδοποιήσει προεκλογικά αλλά δεν τους πιστέψαμε.
Η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταφύγει στον εσωτερικό δανεισμό για να κερδίσει την απεξάρτησή της από τον ασφυκτικό κλοιό των ξένων δανειστών.
Από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης, το Κράτος ξεκίνησε να δανείζεται από τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και των άλλων φορέων του Δημοσίου προς τους οποίους, μόλις χθες, προσέφερε επιτόκιο 2,97% για περίοδο 6 μηνών.

Προφανώς τα χρήματα αυτά δεν αρκούν. Η νέα Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας χρειάζεται πολύ περισσότερα για να υλοποιήσει το σχέδιό της για την εθνική ανάταξη.
Γι’ αυτό η νέα Κυβέρνηση της Αριστεράς θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο σημαντικό βήμα: Θα δανειστεί από αυτούς που έχουν κρύψει τα λεφτά τους στις τράπεζες του εξωτερικού, τις θυρίδες και τα σεντούκια.
Σχεδιάζουν ένα νέο Ομόλογο Εθνικής Σωτηρίας το οποίο θα απευθυνθεί μόνο στην εσωτερική αποταμίευση για να μην επιβαρύνει το Εξωτερικό Δημόσιο Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Το νέο Ομόλογο Εθνικής Σωτηρίας θα έχει μεγάλη διάρκεια (30 έως και 50 χρόνια), υψηλότατη, αφορολόγητη, απόδοση (ορισμένοι προτείνουν επιτόκιο 5%), θα υπόκειται στο Βρετανικό Δίκαιο (για να προσφέρει σιγουριά αποπληρωμής και να προστατεύεται από μελλοντικά «κουρέματα») και θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό μέτρο και κίνητρο «επαναπατρισμού» των κεφαλαίων που έχουν αποσυρθεί από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Παρόμοια εργαλεία εσωτερικού δανεισμού έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει η Ιαπωνία, η Ιταλία αλλά και η Τουρκία.
Είναι προφανές ότι το ισχυρότερο πραγματικό αντίτιμο αυτής της «επένδυσης προς την εθνική αποταμίευση» θα είναι η φορολογική αμνηστία. Το ακαταδίωκτο όλων αυτών που θα επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους, θα αποτελέσει την «νέα κόκκινη γραμμή» για να καταγραφεί η νέα αφετηρία, η νέα αρχή για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.
Ο πανάκριβος εθνικός δανεισμός, θα χρησιμεύσει ως μοχλός απελευθέρωσης της νέας κυβέρνησης από τις πιέσεις των ξένων δανειστών. Σήμερα που παγκοσμίως τα επιτόκια γκρεμίζονται η Ελλάδα θα προσφέρει υψηλές αποδόσεις στους Έλληνες εκείνους που θα εμπιστευτούν και θα στηρίξουν τη χώρα τους με αντάλλαγμα την …ησυχία τους και τη διαγραφή του παρελθόντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου