Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το 41% της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είπαν όχι στη συμφωνία με το Eurogroup – Εμφανής η διχοτόμηση του κόμματος με “πύρρειο νίκη” Τσίπρα, Με 102-97 εξέλεξε οριακά γραμματέα της ΚΕ ο Αλ.Τσίπρας – Με 6-5 οι συσχετισμοί στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

lafazanis-tsipras-660Νέος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη οριακά ο "προεδρικός" Τάσος Κορωνάκης με 102 ψήφους έναντι του υποψηφίου της Αριστερής Πλατφόρμας που συγκέντρωσε 64 ψήφους ενω τα λευκά ανήρθαν σε 32.Μία ψήφο πήρε ο τρίτος υποψήφιος Στ. Ελληνιάδης.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Τάσου Κορωνάκη στη θέση του νέου γραμματέα.Από ποιους απαρτίζεται η νέα Πολιτική Γραμματεία.

Ο 39χρονος Τάσος Κορωνάκης, ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα για το αξίωμα, έλαβε 102 ψήφους.
Ο αντίπαλός του, Αλέκος Καλύβης, από την Αριστερή Πλατφόρμα, πήρε 64 ψήφους, ενώ ο τρίτος υποψήφιος Στέλιος Ελληνιάδης πήρε μία ψήφο.
Εντύπωση προκαλεί και ο αριθμός των λευκών ψηφοδελτίων, που έφτασαν τα 32!
Αν δηλαδή αθροίσει κανείς τις ψήφους που πήρε ο Α. Καλύβης με τους απόντες προκύπτει ο αριθμός 96, όταν ο Τάσος Κορωνάκης εξελέγη με 102.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε και η ψηφοφορία για τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Στην 11μελη πολιτική γραμματεία του κόμματος η προεδρική πλειοψηφική πτέρυγα εξέλεξε έξι μέλη, η Αριστερή Πλατφόρμα τέσσερα και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ένα.
Οι 11 που εκλέχτηκαν είναι οι εξής:
Ηλιόπουλος Νάσος
Καλύβης Αλέκος
Λάμπρου Πάνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μπουρνούς Γιάννης
Νταβανέλος Αντώνης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Ρήγας Παναγιώτης
Ρινάλντι Ρούντι
Σβίγκου Ράνια
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου