Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι φετινές επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων εξαιτίας της μη αποτύπωσης των ελληνικών βοσκοτόπων.

Το συγκεκριμένο θέμα, που ταλανίζει τη χώρα εδώ και δέκα χρόνια, τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι περιφερειάρχες της χώρας, ανάμεσα τους και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Όπως έγινε γνωστό, η πίεση που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποτύπωση των βοσκοτόπων είναι ασφυκτική και οι προθεσμίες που θέτει πολύ πιεστικές, με την Ελλάδα να απειλείται με πρόστιμα που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε σε κυβερνητικό επίπεδο η άμεση συνεργασία με τις Περιφέρειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία αποτύπωσης και οριοθέτησης των βοσκοτόπων.

Σε επόμενο στάδιο και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, θα διευκρινιστεί - μέσω τεχνικών επιτροπών - η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προκειμένου να μην απειληθούν οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων την φετινή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου