Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή; Η κυβέρνηση (κακώς) καθυστερεί και το σκέφτεται

Ζήτημα πολιτικής απόφασης είναι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το αν θα περάσει ή όχι από τη Βουλή η συμφωνία του Eurogroup.
«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή την εβδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δύο, τρεις ημέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Ερωτηθείς, αν αυτό θα γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου απάντησε: «Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δύο ημέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δύο, τρεις ημέρες».
Ο υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ερωτηθείς αν η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή, απάντησε ότι αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, ωστόσο η δική του γνώμη, όπως είπε, είναι ότι πρέπει να έρθει στο Κοινοβούλιο, ενώ υποστήριξε ότι όσοι διαφώνησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ δεν σημαίνει ότι θα είχαν και αρνητική ψήφο στη Βουλή ή «και να υπήρχαν, θα ήταν 3-4».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το να μην περνάνε συμφωνίες από τη Βουλή, ήταν πρακτική που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηλιτεύσει στο παρελθόν, οπότε και μόνο η σκέψη να μην περάσει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου από τη Βουλή θα είναι ατόπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου