Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η απάντηση του Μιχάλη Φραγκίσκου στο άρθρο του Μανώλη Γλέζου “Πριν είναι αργά”

Η εποχή που η αριστερά κατήγαγε περήφανες και ηρωικές ήττες πέρασε ανεπίστρεπτα”

Με όλο το σεβασμό και την αγάπη σύντροφε Μανώλη, θα ήθελα να δώσω μια άλλη διάσταση στις απόψεις που εκφράζονται στο άρθρο σου “Πριν είναι αργά”.
Νομίζω ότι η εποχή που η αριστερά έπεφτε ηρωικά μαχόμενη στα πεδία των αγώνων πέρασε ανεπίστρεπτα. Εσύ βέβαια δεν πέρασες, όντας πάντα παρών στο πολιτικό σκηνικό της νεότερης Ελλάδας. Σου ευχόμαστε να είσαι για πολλά χρόνια κοντά μας, να μας τονίζεις με τη γνωστή σου έμφαση, τα λάθη και τις παραλείψεις μας, όπως τα αντιλαμβάνεσαι μέσα από την ιστορική σου διαδρομή και εμπειρία.
Όμως σύντροφε Μανώλη προεκλογικά ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στο λαό μας όλα ή τίποτα, ελεύθεροι ή σκλάβοι
Υποσχεθήκαμε  πραγματική διαπραγμάτευση η οποία εννοείται ότι θα κατέληγε σε κάποια συμφωνία κοινά αποδεκτή δηλαδή σε συμβιβασμό. 

Ο προχθεσινός συμβιβασμός είναι μια μόνο μια στιγμή του αγώνα μας, είναι μια πρώτη νίκη απέναντι στη γερμανική πολιτική. Για την εποχή μας έχει παρόμοιο συμβολισμό με το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας, όχι μόνο για το λαό μας αλλά και για τους ευρωπαϊκούς λαούς.  Έδειξε ότι η Γερμανία δεν είναι ανίκητη, έδωσε ελπίδα, αξιοπρέπεια και δύναμη σε όλους τους λαούς, στους Ισπανούς σήμερα, στους Πορτογάλους και στους Ιταλούς αύριο. 

Αν θριαμβολογούσαμε λέγοντας στον ελληνικό λαό ότι συμφωνία στο  eurogroup δικαίωσε τους αντιμνημονιακούς αγώνες και τη ψήφος του, αν λέγαμε ότι ο πόλεμος τελείωσε με νίκη στο  eurogroup, τότε πράγματι θα του καλλιεργούσαμε ψευδαισθήσεις.

Αν σταματήσουμε τον αγώνα μας εδώ τότε σ. Μανώλη θα είχες χίλια δίκια. Ο πόλεμος όμως συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, με περισσότερες μάχες στους θεσμούς και στις πλατείες. Κάθε βήμα προς τα εμπρός, θα γίνεται με αγώνα που απαιτεί την ενότητα του ελληνικού λαού και πολύ περισσότερο την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε βήμα θα υπονομεύεται από τους ντόπιους και ξένους εχθρούς του λαού, που αξιοποιούν επικοινωνιακά υπέρ τους και ενσωματώνουν στην επιχειρηματολογία τους όλες τις απόψεις που αποδομούν τη Κυβέρνηση και ελαττώνουν τη διαπραγματευτική της ισχύ.

Σύντροφε, η στάση ζωής σου, η αέναη αγωνιστική σου διάθεση, η αγνότητα, το πείσμα, η μαχητικότητα σου μας έφεραν και μας κράτησαν στην ριζοσπαστική Αριστερά. Από σένα αντλούμε τη δύναμη να δώσουμε τις μεγάλες μάχες του σοσιαλισμού, αλλά και τη σημερινή μάχη για την επιβίωση του λαού μας.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θέλουμε να είσαι όχι μόνο το σύμβολο των αγώνων μας, αλλά ενεργός συμπαραστάτης της Κυβέρνησης μας στις δύσκολες συγκρούσεις που έχουμε μπροστά μας.
 
Νάξος 23/2/2015
Μιχάλης Φραγκίσκος 
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου