Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Φέρεται να "κλείδωσε" η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία...

Κλείδωσε η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

 «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με μια υπερβατική συμφωνία που...
θα εισαγάγει τη χώρα σε μια νέα ιστορική περίοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι οριστικά και αμετάκλητα η πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συμφώνησαν στο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο και και ο κ. Αβραμόπουλος θα τεθεί στην κρίση του Σώματος πιθανότατα την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.

Η απόφαση των δυο κυβερνητικών εταίρων για κεντροδεξιό πρόεδρο δημιουργεί μείζον θέμα και στη ΝΔ, στην Κ.Ο. της οποίας επικρατεί διχασμός για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς τηρεί στάση αναμονής και περιμένει να ανοίξει και επίσημα η κυβέρνηση τα χαρτιά της.

Η απόφαση όμως έχει ληφθεί και ο κ. Αβραμόπουλος, πρόσωπο με υψηλή δημοφιλία σε όλους τους χώρους, έχει «κλειδώσει», παρά τα σενάρια και τη συζήτηση στο παρασκήνιο για υποψηφιότητα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος όμως παραμένει στη θέση του «όχι» που έχει εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αν και είναι τιμητική ακόμα και η αναφορά στο όνομά του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή διέψευδαν ότι έγινε άμεση ή έμμεση βολιδοσκόπηση από την πλευρά της συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου