Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Σκουρλέτης, Παππάς καθησυχάζουν αγορές και δανειστές. "Δεν θα τηρήσουμε τη δίμηνη παράταση", λέει ο Βίτσας

Καθησυχαστικοί προς τις αγορές και τους δανειστές οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Παππάς, δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.
"Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε νέα φάση διαπραγμάτευσης", δήλωσε στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι "ποντάρει στον φόβο", όταν αναφέρεται σε κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Ο πρωθυπουργός έστειλε σήμα στις αγορές 'ελάτε κανιβαλίστε τη χώρα μου γιατί αυτό επιτάσσει το κομματικό μου συμφέρον'. Αυτός ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος".
Ακόμη, υποστήριξε, ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής "κάτω από τη λαϊκή πίεση και τη διαπιστωμένη αποτυχία της πολιτικής του σε όλα τα επίπεδα".
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα "La Stampa", ο κ. Παππάς είπε:
"Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία".
"Το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει" και "θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την Ευρώπη", είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγγυηθεί στην Ευρώπη "μια σταθερή κυβέρνηση, ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος και ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης".
Σε άλλο μήκος ο Βίτσας
"Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία", δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ενώ διερωτήθηκε:
"Δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν; Έχετε 15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;".
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι η Ελλάδα "μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην αλληλεγγύη της Ευρώπης και της Γερμανίας όμως θα "πρέπει" να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων" ο κ. Βίτσας σημείωσε πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών "κάνει πως ξεχνάει την παράμετρο της νωπής εντολής του ελληνικού λαού, που θα φέρει άλλες σκέψεις στην ΕΕ, αλλά και στον Σόιμπλε, ελπίζω".
Μητρόπουλος: "Όσοι λένε, ότι με ένα άρθρο θα καταργηθεί όλος ο όγκος ο θεσμικός, δεν έχουν γνώση του όγκου των μνημονιακών δεσμεύσεων"
Σε δηλώσεις του στον Real Fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, απάντησε στο ερώτημα, εάν το κόμμα θα ζητήσει παράταση του μνημονίου, εάν εκλεγεί κυβέρνηση ως εξής:
"Σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος, για να ζητηθεί παράταση και αυτών των οποίων ισχύουν και βεβαίως παράταση για διαπραγματεύσεις. Γι’ αυτό λέμε ότι εθνικές εκλογές, νέα νομιμοποίηση, ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα, όλοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στη θέση του ελληνικού ζητήματος και στις διαπραγματεύσεις".
Ειδικά ως προς το ενδεχόμενο, που έχουν υποστηρίξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα καταργήσουν με ένα άρθρο το μνημόνιο, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε:
"Όσοι έχουμε βαθιά και σωστή θεωρώ γνώση των μνημονίων, αυτά δεν συμβαίνουν. Η διαπραγμάτευση θα αρχίσει και ως προς τις δανειακές συμβάσεις, αλλά και ως προς την ακύρωση των νόμων, που είναι και ζήτημα χρόνου. Άρα όσοι μιλάνε, ότι με ένα άρθρο μπορεί να καταργηθεί όλος ο όγκος ο θεσμικός, δεν έχουν γνώση του όγκου των μνημονιακών δεσμεύσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου