Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Άνθρακας ο θυσαυρός... του Χαϊκαλη

ti-anaferei-i-eisaggeliki-ekthesi-gia-tin-upothesi-xaikaliΔεν συντρέχει λόγος ποινικής δίωξης κατά του φερόμενου ως μεσάζοντα Γιώργου Αποστολόπουλου για τις καταγγελίες Χαϊκάλη, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα.
Οπως αναφέρεται δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε η βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη.
Με βάση αυτή την απόφαση, η υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες Χαϊκάλη για δωροδοκία μπαίνει στο αρχείο.

Στο πόρισμά του ο εισαγγελέας αποδομεί όλους τους ισχυρισμούς Χαϊκάλη και αφήνει υπόνοιες και ερωτηματικά για τον βουλευτή ότι έσπευσε να κάνει την καταγγελία για να μην βγουν στοιχεία που είχε καταγράψει ο ίδιος ο Αποστολόπουλος.
Ανοικτό το θέμα σε ότι αφορά στο παράνομο αποδεικτικό υλικό που προσκόμισε ο Παύλος Χαϊκάλης.
Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε για την βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη διότι όπως αναφέρει « το προσελθών στη συνάντηση πρόσωπο δηλ ο Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει κι αυτός τον χώρο με συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης την οποία μάλιστα βρήκαν οι κ. Καμμένος και ο Χαϊκάλης και ακόμη ο Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει με κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο ταβάνι σε ανιχνευτή φωτιάς αλλά και με τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε σωστά επιλεγμένη θέση ώστε να έχει πλήρη οπτική επαφή με τα πρόσωπα που συνομιλούσαν.
Αναφέρει ακόμη ο εισαγγελέας «προκαλεί δικονομική και ουσιαστική απορία το γεγονός ότι ο Καμμένος και ο Χαϊκάλης δεν κατέφυγαν αμέσως στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας και της Εισαγγελίας που μπορούσαν να καλύψουν την συνάντηση και να την καταγράψουν για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.    
Προκύπτει επίσης αναμφίβολα ότι μέχρι τις 18:15 στις 12 Δεκεμβρίου τόσο η εισαγγελία  Εφετών δηλ οι κ΄. Ντογιάκος και Παναγιωτόπουλος όσο και η Ασφάλεια δεν γνώριζαν την ταυτότητα του προσώπου που θα προσέγγιζε και θα επισκεπτόταν τον κ. Χαϊκάλη σπίτι του και τα οποία η Ασφάλεια έμαθε ατύπως εκείνη τη στιγμή.( Ενώ το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για τις 18:00) και επίσημα έμαθαν το όνομα στις 20:10 το βράδυ όταν ο κ.Χαϊκάλης έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου