Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Πιο κοντά οι εκλογές από τους 180...

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού μπορεί να έπεισε ορισμένους ανεξάρτητους να αλλάξουν στάση και να...
υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Δήμα, ωστόσο τα "κουκιά" δεν βγαίνουν…
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των βουλευτών ο υποψήφιος της συγκυβέρνησης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αναμένεται να συγκεντρώσει στην δεύτερη ψηφοφορία από 164 – 167 ψήφους , αριθμός ο οποίος απέχει αρκετά από τους 180 βουλευτές που απαιτεί η τρίτη ψηφοφορία.
Η στάση των ανεξάρτητων
«Το διάγγελμα Σαμαρά ικανοποιεί την πρόταση που κάναμε οι οκτώ βουλευτές, στην οποία και εξακολουθώ να επιμένω από την πρώτη ψηφοφορία», σημείωσε λίγο μετά τις πρωθυπουργικές δηλώσεις ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ανταποκρινόμενος θετικά στην «συναινετική διάθεση» αυτή του πρωθυπουργού.
Τη δήλωσή του λίγο μετά το «παρών» της προηγούμενης Τετάρτης όπου εξηγούσε υπό ποιες προϋποθέσεις αυτό θα μεταβαλλόταν σε θετική ψήφο επικαλέστηκε από την πλευρά του ο Γιάννης Κουράκος, για να προσθέσει:

«Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ανταποκρίνεται στο σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσα». Κατόπιν τούτων, σημειώνει ότι του επιτρέπεται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, για τον οποίο μάλιστα τονίζει ότι συνδέεται από παλιά με βαθιά φιλία.

Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν κοντά στο ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα στην ψηφοφορία της Τρίτης, τον Γιώργο Κασαπίδη και τον Κώστα Γιοβανόπουλο, ενώ σχεδόν έχει προαναγγείλει τη θετική του ψήφο και ο Παναγιώτης Μελάς.

«Παρών» δηλώνει ότι θα ψηφίσει αντίθετα ο Βασίλης Καπερνάρος. «Από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές, ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών», είπε.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου