Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

''ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ SPONER ΤΗΣ CAPITAL''..

Είδε κάποια στελέχη του Capital ο κ. Σταθάκης, αλλά κανείς από αυτούς δεν ήταν ο κύριος Joerg Sponer, όπως τόνισε...
ο ίδιος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στο Λονδίνο.  Με τις διαρροές γύρω από το ταξίδι των στελεχών του κόμματος να έχουν προκαλέσει εκνευρισμό, ο κ. Σταθάκης διέψευσε ότι ήταν το εν λόγω στέλεχος σε συνάντηση ή σε συνομιλίες με τον ίδιο και τον κ. Μηλιό που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα. 


Το ταξίδι είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, είπε ο κ. Σταθάκης στους δημοσιογράφους και σημείωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν τέτοιες συναντήσεις, αφού τον τελευταίο περίπου χρόνο έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τις θέσεις του κόμματος, ενώ οι άξονες που παρουσιάστηκαν δεν διαφέρουν από εκείνες της παρουσίασης στη ΔΕΘ και στην Ουάσιγκτον.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι είπαν στους επενδυτές, ο κ. Μηλιός απάντησε ότι αυτό που τους εξηγήσαμε είναι το πρόγραμμα μας, το οποίο, επειδή είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, είναι φιλικό προς μίας μακροχρόνια επενδυτική πολιτική.

Και τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι θα έχουμε εκλογές και οι δύο «ναι». «Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτό μπορεί να γίνει με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Γιώργος Σταθάκης από τους επενδυτές που βρέθηκαν στη χθεσινή κλειστή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Merrill Lynch Bank of America στο Λονδίνο περιστράφηκαν γύρω από το ιδιωτικό χρέος, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε ακυρώσεις μνημονιακών νόμων.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία περιγραφή της κατάστασης στη χώρα όπως είναι τώρα και με αναφορά στα «κόκκινα» δάνεια. Γενικά υπήρχαν θετικές αντιδράσεις, αλλά υπήρξε και κριτική, ενώ κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί. 

Μάλιστα, και τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως είχαν πρόσκληση για νέες μελλοντικές επαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου