Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Οι πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που χτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια. "Στόχος μας είναι η ακύρωση της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ είναι η βάση και θα..... γίνει βρέξει χιονίσει"

Ξεκινούν αύριο οι περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε Λαμία και Ιωάννινα, όπου θα επιχειρηθεί να εξειδικευτεί και να συμπληρωθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Ήδη στις δυο πρώτες διασκέψεις το παρών θα δώσουν η "Κοινωνία Πρώτα" του Οδυσσέα Βουσούρη και η "Κοινωνική Συμφωνία" της Λούκας Κατσέλη. Προσκλήσεις εχουν απευθυνθεί σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις που βρέθηκαν στις θερινές πρωτοβουλίες του κόμματος. Από τη εξωκοινοβουλευτική αριστερά, τους οικολόγους πράσινους, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ την οποία στη συνδίασκεψη της Λαμίας θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, τους ΑΝΕΛ και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του Οργανωτικού Γραφείου Τάσος Κορωνάκης στη συνέντευξη τύπου, οι περιφερειακές συσκέψεις στις οποίες θα συμμετάσχουν, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι των περιοχών, φορείς και συνδικάτα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Τα συμπεράσματα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στο προσχέδιο εκλογικού προγράμματος, το οποίο σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί στα όργανα του κόμματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει το παρών στις περισσότερες από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν.
Μετά τη Λαμία και τα Ιωάννινα τη σκυτάλη παίρνει το Ηράκλειο της Κρήτης στις 13 Δεκεμβρίου και ακολούθως η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος στις 14 του μήνα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου θα παραστεί και ο Αλέξης Τσίπρας στις 20 και 21 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.
Για τις νησιωτικές περιοχές προσανατολίζονται στο να διοργανώσουν δυο συνδιασκέψεις  στις Κυκλαδες σε Νάξο και Σύρο και στα Δωδεκάνησα σε Κω και Ρόδο.
Βαρύτητα θα δοθεί στις δυο τελευταίες συνδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Στη Αθήνα θα αναλυθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους, τη ενίσχυση της δημοκρατίας και τις προτάσεις για τη δικαιοσύνη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Στη Θεσσσαλονίκη στο επίκεντρο θα βρεθούν τα θέματα που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
"Στόχος μας είναι η ακύρωση της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ είναι η βάση και θα γίνει βρέξει χιονίσει" επεσήμανε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου