Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Διαψεύδει ο Χαρδούβελης το τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα

“Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα”, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
“Από εσάς το ακούω” είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ την ίδια ώρα πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωναν στο ΑΠΕ ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να γίνει εφικτή η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών. 

Βασικό θέμα είναι το δημοσιονομικό κενό, όπου υπάρχει απόκλιση μεταξύ Αθήνας και τρόικας, την ώρα που το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2015 πρέπει να κατατεθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Βουλή. 
Αλλά και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων επανέλαβε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή στην Ελλάδα )στις οποίες κεντρικό σημείο είναι και το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους) είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. 
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο “η διαπραγμάτευση προχωράει” αν και ακόμη παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών και παρόλη την αισιοδοξία στις επίσημες δηλώσεις, στο παρασκήνιο κυβερνητικές πηγές ομολογούν πως η κατάσταση είναι λεπτή, καθώς σε περίπτωση που το review δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, ημερομηνία συνεδρίασης του τελευταίου Eurogroup της χρονιάς, η συζήτηση για τη συμφωνία θα παραπεμφθεί στο νέο έτος εκ των πραγμάτων. 
Ο κ.Χαρδούβελης, ο οποίος αύριο θα γίνει δεκτός και από τον Κάρολο Παπούλια κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστήριξε επίσης κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ότι δεν αισθάνεται πως το Μαξίμου τον “άδειασε” με την απόφαση για ανάθεση όλων των φορολογικών αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.
“Ο κ.Χαρδούβελης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τόσο του πρωθυπουργού όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης”, δήλωσε εν τω μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στο RealFm. 
Ο υπουργός Οικονομικών είχε γίνει ο εύκολος στόχος και για τους βουλευτές της συμπολίτευσης, αλλά και για ορισμένους στο Μαξίμου, μετά την υποχώρηση στο θέμα των 100 δόσεων, ενώ συνεχίζεται η μουρμούρα για τη φορολογία των ακινήτων και την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στον απόηχο και της απόφασης του ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου