Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στελέχη της Χ. Τρικούπη μετρούν 272 αναφορές του Γ. Παπανδρέου στην Δημοκρατική Παράταξη σε 74 ομιλίες του. Ψευτοδίλημμα η πρόταση για Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν

i-statistiki-ston-emfulio-tou-pasokΣτελέχη της Χαριλάου Τρικούπη περνούν στην αντεπίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου μετά την πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού να γίνει συνέδριο ΠΑΣΟΚ και κατέγραψαν σε 74 ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα, από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαρτίου.  Η λέξη Σοσιαλισμός και Σοσιαλιστικό ακούστηκε 52 φορές ενώ η λέξη Δημοκρατική Παράταξη ακούστηκε 272 φορές.

Επίσης, εντόπισαν και ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία του ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του ΠαΣοΚ στις 6 Φεβρουαρίου 2004, με τον πρώην πρωθυπουργό να αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι καθαρό, δυνατό:Θέλουμε μια μεγάλη παράταξη με κορμό το ΠΑΣΟΚ που θα μετατρέψει το χώρο μας σε ανοιχτή πολιτική κοινότητα, που θα γίνει η μεγάλη χοάνη όσμωσης των προοδευτικών ιδεών, που θα γίνει ο καταλύτης της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και των Κινημάτων, με σεβασμό στην αυτονομία τους, στο ρόλο τους, στις ευρύτερες επιλογές τους.
Γι' αυτό και η δημοκρατική μας παράταξη ταυτίζεται με τα διεθνή Κινήματα, αυτά, που ζητούν ο πολίτης να έχει φωνή. Κινήματα, για την οικολογία, για τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στη βία, το ρατσισμό. Γι' αυτό είμαστε υπέρ του διαλόγου των πολιτισμών, ενάντια στη λογική της σύγκρουσης των θρησκευμάτων. Γι' αυτό είμαστε σύμμαχοι στα Κινήματα ειρήνης.
Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, έρχομαι τώρα στο Κόμμα μας, στο λαογενές Κίνημα, στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Νέες εποχές, νέοι ιστορικοί κύκλοι, δεν ανοίγουν με παλιές δομές κομμάτων. Ο ισχυρός πολίτης, η δίκαιη κοινωνία, το ασφαλές μέλλον για την πατρίδα και τη ζωή μας, η τρίτη μεγάλη ανατροπή μας, δε χωρούν σε ξεπερασμένες φόρμες και πρακτικές.
Μια δημοκρατική παράταξη που ενώνει σε κοινή πορεία δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς αλλά και τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς που συμφωνούν μαζί μας σε στόχους και πολιτικές για την Ελλάδα που έρχεται, χωρίς να τις χωρίζει η Ελλάδα που φεύγει».
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ομιλίες του Γ. Παπανδρέου αποδεικνύουν αυτό που περιέγραψε το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ. Βενιζέλος ότι δεν υπάρχεικανένα δίλημμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξηςαπό την πρόταση για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που προτεινε ο πρώην πρωθυπουργός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου