Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Θεοδωράκης: Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας

Θεοδωράκης: Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίαςΑναλογικά στα κόμματα θα πρέπει να κατανέμεται το μπόνους των 50 εδρών. Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σήμερα στην πρωινή ζώνη του Mega. «Το μπόνους των 50 εδρών να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα με βάση το πόσο παίρνει», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι είναι εφικτή η άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και πως υπάρχει έτοιμος εκλογικός νόμος στον οποίο έχουν συμφωνήσει και οι συνταγματολόγοι. Έκανε όμως λόγο για πρόβλημα το οποίο έχει διαβλέψει το Ποτάμι στο γεγονός ότι "με το παλιό σύστημα, ότι όλες οι λύσεις αναβάλλονται".

"Τουλάχιστον το θέμα του χωρισμού των μεγάλων περιφερειών που είναι θέμα δημοκρατίας, να μην βγαίνουν οι πλούσιοι και οι γνωστοί μόνο αλλά να υπάρχει μια εκπροσώπηση των μικρών περιφερειών, πρέπει να γίνει τώρα", είπε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε ότι ότι η χώρα πρέπει πλέον να οδεύσει σε κυβερνήσεις συνεργασίας εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".
"Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας και νομίζω ότι αυτό οι σοβαροί αριστεροί και οι σοβαροί δεξιοί το λένε. Συνεργασίες όμως δεν γίνονται με προτάσεις στα παράθυρα. Εμείς έχουμε πει ότι θα γίνει μια σοβαρή κουβέντα πριν από τις εκλογές για τα πρόσωπα και για τις θέσεις", τόνισε.
Τέλος, πρόσθεσε ότι το Ποτάμι έχει αυτόνομη κυβερνητική πρόταση για τη χώρα και όχι "πρόταση τσόντας" στον ΣΥΡΙΖΑ ή τσόντας στη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου